Saksassa keskustellaan torstaina jalkapallokauden jatkamisesta –jalkapalloa pelataan kahdessa maassa yleisön edessä

Kausi jatkuu suoraan kärkiottelulla. AFP / LEHTIKUVA

STT

Saksalaista pääsarjajalkapalloa organisoiva DFL keskustelee uutistoimisto AFP:n mukaan torstaina 23. huhtikuuta kauden jatkamisesta toukokuussa. DFL:n videopalaveriin osallistuvat kaikki 36 kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaavaa seuraa.

Saksassa on peruttu yleisötapahtumat elokuun loppuun saakka, mutta jalkapalloliigojen jatkamista ilman yleisöä harkitaan. Pelaajat ovat jo palanneet joukkueharjoituksiin sosiaalisen etäisyyden rajoitteita kunnioittaen.

Tarkoituksena olisi, että seurat tekisivät koronavirustestin pelaajille, valmentajille ja muulle joukkueen kanssa toimivalle henkilöstölle 3–4 päivän välein. Mahdollista positiivisen testituloksen saanutta henkilöä käsiteltäisiin kuten loukkaantunutta pelaajaa: hänet siirrettäisiin sivuun joukkueen toiminnasta muiden jatkaessa harjoittelua normaalisti.

Pääsarjojen tv-sopimus takaisi AFP:n mukaan seurojen jaettavaksi jopa 300 miljoonaa euroa, mikäli kausi saadaan pelattua loppuun.

Valko-Venäjällä ja Turkmenistanissa yleisö paikalla

Koronavirus on pysäyttänyt lähes kaikki jalkapallosarjat, mutta muutamassa maassa pallo pyörii edelleen.

Valko-Venäjä on saanut runsaasti huomiota siitä, että maan jalkapallosarjoja pelataan vieläkin yleisön ollessa paikalla. Nyt Valko-Venäjän rinnalle liittyy Turkmenistan, jonka liigan on määrä jatkua vajaan kuukauden keskeytyksen jälkeen sunnuntaina.

Kausi jatkuu suoraan kärkiottelulla, kun kuuden edelliskauden mestari Altyn Asyr isännöi sarjakärki Köpetdag Asgabatia. Turkmenistanin liigassa on määrä pelata maanantaina kolme kamppailua.

– Meillä ei ole koronavirusta, joten miksemme käynnistäisi liigaamme, yrittäjä Ashir Jusupov sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Hän aikoo katsoa Altyn Asyrin ja Köpetdagin välisen ottelun.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Valko-Venäjän ja Turkmenistanin lisäksi liigakaudet pyörivät vain Tadzhikistanissa ja Nicaraguassa, mutta niissä yleisöä ei päästetä katsomoihin.

Turkmenistanissa ja Tadzhikistanissa ei ole virallisesti todettu yhtään koronavirustapausta.

Näkyvyys normaalia suurempaa

Valko-Venäjän liiga on saanut tavanomaista huomattavasti enemmän kansainvälistä huomiota, koska se on ollut lähes ainoa käynnissä oleva jalkapallosarja.

Liiga on hyötynyt myös taloudellisesti, sillä televisio-oikeudet otteluiden näyttämisestä on myyty muun muassa Venäjälle.

Valko-Venäjällä oli todettu 4 779 koronavirustapausta sunnuntaiaamuun mennessä, joten sarjojen jatkuminen on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä.

Valko-Venäjän ja etenkin Turkmenistanin sekä Tadzhikistanin jalkapallosarjat keräävät normaalisti hyvin vähän kansainvälistä huomiota.

Valko-Venäjän jalkapallosta löytyy kuitenkin Bate Borisovin ja Minskin Dinamon kaltaisia laatuseuroja. Hallitseva mestari on Dinamo Brest.

Bate on ollut viime vuosina tuttu näky Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Myös Dinamo on edennyt 2010-luvulla Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kahdesti.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut