MotoGP-suuruus Valentino Rossi: ”Haluan Suomeen ajamaan”

Ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino "The Doctor" Rossi on saanut lempinimensä kylmän viileistä ohituksistaan. Tiziana Fabi

Aleksi Sammalisto

Ratamoottoripyöräilyn elävä italialaislegenda Valentino Rossi tullaan näkemään Suomessa, kun KymiRing isännöi MotoGP-osakilpailua.

MotoGP-sarjan promoottori Dorna kertoi viime viikonlopun Barcelonan MM-osakilpailun yhteydessä alkaneensa työstää ensi vuoden kisakalenteria, jonka myötä näyttää nyt vahvasti siltä, että ensimmäisen kerran MotoGP-sirkus saapuu Iittiin vuonna 2020.

Yhdeksänkertaisen maailmanmestari Rossin, 39, tämänhetkinen sopimus Yamahan kanssa kestää vuoden 2020 loppuun, joten lajin suurin nimi tullaan näin ollen näkemään myös KymiRingin osakilpailussa. Hänellä on myös toinen syy matkustaa Suomeen: halu päästä huristelemaan ralliautolla lumisiin olosuhteisiin.

– Minulla on suuri intohimo rallia kohtaan, joten tulisin mielelläni ajamaan Suomeen, Rossi kertoo.

– Talvisin ajamme aina jäällä ja lumella. No emme tietenkään joka talvi, mutta silloin, kun Italiassa on lunta. Haluankin tulla Suomeen, koska teillä on enemmän lunta.

Useat MotoGP-kuljettajat käyvät harjoittelemassa Suomessa jääradalla talvikauden aikana. Rossilla on kuitenkin selvä syy, miksi hän ottaa mieluummin alleen auton kuin moottoripyörän.

– Jäärata-ajo moottoripyörällä olisi todennäköisesti liian kylmää minulle, joten ajaisin mieluummin autolla, italialainen naurahtaa.

Rossin tiimikaverille Maveric Vinalesille Suomi on sen sijaan tuttu maa, sillä vuoden 2013 Moto3-luokan maailmanmestari on käynyt ajamassa entisen managerinsa Aki Ajon kutsumana jäällä ja nimenomaan moottoripyörällä.

– Suomi on tosi mukava maa ja toivottavasti myös KymiRing on mukava rata ajaa. Olen ollut aika paljon talvisin siellä, joten tulen mielelläni Suomeen myös, kun isännöitte MotoGP-kilpailua. Tykkään mennä uusin kisapaikkoihin ja uusille radoille, Vinales toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 2. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 3. Lahden seudulla syttyi useita maastopaloja, syynä tavarajunan vialliset jarrut
 4. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 5. FC Lahti palaa treeniviheriölle koko joukkueen voimin – harjoitusottelut käyntiin jo lauantaina Espoossa
 6. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 7. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 8. Kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin pääsee taas yli 50 henkilöä – katso Lahden kirkkojen osallistujarajoitukset
 9. Lahdessa Uudenmaankadun alittava Kyöstilän alikulkukäytävä suljetaan korjaustöiden takia
 10. HS: Al-Holin leirin suomalaisia tulossa Suomeen tänään
 11. Bloggaaja Mika Markkanen suunnittelee retkensä tarkasti Excelissä ja toivoo, että suon tuoksun saisi vangittua dödöpurkkiin – blogista löytyy mainintoja myös Päijät-Hämeen luontoreiteistä
 12. SpaceX:n miehistöalus telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle
 13. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 14. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 15. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.