Asikkalassa käynnissä harvinaiset SM-kisat: laskuvarjohyppääjät liitävät lähellä maanpintaa

Suvi Lempinen

Canopy piloting -lajin SM-kilpailut alkoivat Asikkalan Vesivehmaalla keskiviikkoaamuna. Canopy piloting on laskuvarjourheilun laji, jossa liidetään varjon varassa lähellä maanpintaa merkkiviirien välissä.

Lajissa on pidetty aikaisemmin vain yhdet SM-kilpailut, Turussa vuonna 2005. Nyt Vesivehmaalle on rakennettu Suomesta puuttunut swoop-vesiallas, joka mahdollistaa kaikkien kolmen canopy piloting -lajin järjestämisen. Lajissa kilpaillaan pituudessa, nopeudessa ja tarkkuudessa sekä näiden lajien yhdistelmässä. Lajia kutsutaan myös swooppaukseksi ja kuvunkäsittelyksi.

Kilpailuihin osallistuu kymmenkunta hyppääjää eri puolilta Suomea. Heistä kolme kävi lajin MM-kilpailuissa Puolassa aiemmin tänä kesänä. Tuomisina oli kaksi Suomen ennätystä, nopeudessa Klas Ramsay ja pituudessa Juho Mäntylä. SM-kilpailun järjestää Hämeen Laskuvarjourheilijat.

Kilpailut kestävät kelin salliessa tänään keskiviikkona iltaan asti ja jatkuvat torstaina. Jos kelit estävät kisojen läpivientiä, varapäiviä on sunnuntaihin asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 4. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 5. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 6. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 7. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 8. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 9. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 10. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 11. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 12. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 13. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 14. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 15. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.