Ville Niemisen Viljami-poika, 16, jättää Tapparan ja lähtee Pohjois-Amerikkaan – "Tuossa se on ajanut mopolla kodin ja jäähallin väliä ja syönyt makaronilaatikkoa"

Ville Niemisellä on kiireisen peliviikon keskellä muutakin ajateltavaa kuin Pelicansin tekemiset. Jussi Nukari

Mikael Hoikkala

Pelicansin päävalmentajalla Ville Niemisellä on kiireisen kiekkosyksyn keskellä haikeita päiviä. Tällä viikolla syntyi nimittäin päätös, että hänen vanhin poikansa Viljami lähtee pikavauhdilla Pohjois-Amerikkaan. Lähtö on ensi maanantaina.

Joulukuussa 17 vuotta täyttävä Viljami Nieminen siirtyy pelaamaan USHL-liigan Sioux City Musketeersiin.

– Hän oli tutustumassa sinne jo viime keväänä, kun seura varasi hänet, Ville Nieminen kertoo.

Poika-Niemisen oli tarkoitus lähteä Sioux Cityyn ensi kaudeksi. Kun tällä viikolla ilmeni tilaisuus aikaistaa lähtöä, hän mietti asiaa kolme tuntia, otti yhteyttä Musketeersin valmentajaan lisäkysymyksiä varten ja teki sitten päätöksensä.

Viljami Nieminen syntyi Denverissä Coloradossa joulukuussa 2001, kun Ville Nieminen pelasi NHL-kiekkoa Colorado Avalanchessa.

– Ei tarvitse kuin hypätä koneeseen, koska hänellä USA:n passi. Hän on elänyt elämänsä seitsemän ensimmäistä vuotta siellä.

Isä uskoo, että ratkaisu on pojalle elämänkokemuksen kannalta oikea.

– Onhan tämä outoa minulle ja hänen äidilleenkin. Tuossa se on joka päivä painanut mopolla jäähallin ja kodin väliä ja syönyt makaronilaatikkoa.

Viljami Nieminen on pelannut viime vuodet Tapparan junioreissa. Tällä kaudella hän on toiminut seuran B-nuorten joukkueen kapteenina.

Sioux Cityssä on viime vuosina pelannut useita suomalaisia huippulupauksia – muiden muassa Eeli Tolvanen, Aapeli Räsänen ja Pelicans-kasvatti Sebastian Repo. Ville Nieminen on vakuuttunut, että hänen pojalleen ei tuota vaikeuksia sopeutua sikäläiseen kulttuuriin. Viljami asettuu asumaan paikallisen perheen hoteisiin.

Viljami Niemisen toistaiseksi viimeinen ottelu Tapparassa sattuu osumaan Lahteen. Joukkue pelaa Pelicansin B-nuoria vastaan lauantaina. Ottelu alkaa Isku Areenassa kello 17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.