Olkavaivoistaan toipunut Robert Helenius pyrkii MM-otteluun Anthony Joshuan kanssa – "Kaikki pitää voittaa"

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius lähestyy terveenä, motivoituneena ja vankalla itseluottamuksella uran suurinta päämäärää. Heleniuksella on vainu WBA-liiton maailmanmestarista Anthony Joshuasta, sillä MM-ottelu saattaa olla enää yhden voitetun kamppailun päässä.

– Toivottavasti mahdollisimman pian, ketä vastaan tahansa, kaikki pitää voittaa, Helenius kommentoi STT:n puhelinhaastattelussa seuraavaa otteluaan, jota manageri Markus Sundman yrittää juonia loppukesään.

Helenius, 33, kävi MM-ottelun tuntumassa jo 2011. Sen jälkeen uraan kertyi hankalia käänteitä, kunnes Ahvenanmaan Lumparlandissa asuva Helenius sai asiat raiteilleen kesällä 2018.

Helenius valmistautui otteluun Erkan Teperiä vastaan, kun hän huomasi päässeensä eroon vuosia kestäneistä olkapääkivuista. Tuloksena oli tyrmäysvoitto.

Perään tuli vielä tyrmäystappio Gerald Washingtonille, mutta yllättäen se vain sinetöi Heleniuksen uran uuden suunnan.

– Hävisin ottelun, joka minun olisi pitänyt voittaa vaikka yhdellä kädellä. Se harmitti niin, että aloin treenata saman tien, kun pääsin kotiin, Helenius muistelee.

– Sain käännettyä tilanteen positiiviseksi, koska halusin näyttää, etten ole niin huono.

Sata haastattelua Kownackista

Helenius alkoi lyödä harjoituksissa entiseen riehakkaan tapaansa, ja Ahvenanmaalle houkuteltiin neljä harjoitusvastustajaa ulkomailta.

Maaliskuussa Helenius tyrmäsi Yhdysvaltain kehissä kunnioitetun Puolan Adam Kownackin. Ja samalla melko tarkkaan kaikki asiantuntijat.

– Minua arvostettiin aikoinaan myös Jenkeissä, mutta nyt minut oli jo vähän unohdettu. Monet arvioivat, että minusta oli paras päiväys jo mennyt, Helenius nauraa Kownacki-ottelun ennakkoasetelmalle.

– Aistin siitä tunnelmasta, että minut oli hankittu häviämään se ottelu.

Viisas taktiikka, näyttävä voitto ja aiempaa urheilullisempi olemus palauttivat laakista Heleniuksen uskottavuuden. Puhelin on soinut siitä saakka.

– Robbe on antanut Kownacki-voiton jälkeen varmasti sata haastattelua, manageri Sundman suhteuttaa voiton merkityksen.

Ruiz kelpaa vastustajaksi

Helenius malttoi levätä ottelun jälkeen vain neljä päivää.

– Oli pakko päästä taas treenaamaan, joten loma jäi lyhyeksi, Helenius vahvistaa.

– Olen päässyt hyvään kuntoon. Haluan pysyä aktiivisena ja otella mahdollisimman pian. Tässä iässä on myös henkisesti raskasta, jos kunto pääsee laskemaan kovin alas otteluiden välissä.

Harjoitusviikossa on neljä kahden harjoituksen päivää, yksi palauttavan juoksulenkin päivä ja yksi lepopäivä. Treeneissä on ollut hyvä rytmi, kun Helenius sai kehonsa kuntoon.

Helenius kiittää siitä valmentajaansa Johan Lindströmiä.

– Johan on hyvä fysiikkavalmentaja. Yhteistyön alussa teimme kaksi vuotta fysiikkaa, jotta kroppa kestäisi taas lyödä, Helenius selittää vielä olemuksensa muutosta.

Heleniuksen tähtäimissä on Joshuan MM-titteli. Brittimestari puolustaa sitä näillä näkymin loppukesästä bulgarialaista Kubrat Pulevia vastaan.

Joshuan mestaruusvyö oli viime vuonna puoli vuotta yhdysvaltalaisen Andy Ruizin vyötäröllä. Juuri Ruiz olisi Heleniukselle luonteva porras MM-kamppailuun.

– Mielenkiintoinen nimi, Helenius sanoo yhdysvaltalaisiskijästä.

– Minulle käy, kuka tahansa, kunhan ottelu vie uraa eteenpäin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut