Olympia-ampuja Vesa Törnroos on kuollut 37-vuotiaana

Pertunmaalla syntynyt Törnroos edusti Suomea Rion olympialaisissa 2016 sijoittuen miesten trapissa 11:nneksi. Hän osallistui myös useisiin MM- ja EM-kilpailuihin. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Haulikkoampuja Vesa Törnroos on kuollut 37-vuotiaana. Asiasta kerrotaan Törnroosin Facebook-sivuilla .

– Edustustehtävät Suomen väreissä ovat ohi. Aina iloinen ja toiveikas elämänasenne kantoivat pitkälle, mutta lopulta tauti vei voiton vahvimmastakin. Vesa on poissa, mutta elää muistoissamme valoisan persoonansa ja urheilusuoritustensa kautta, Facebook-päivityksessä kerrottiin.

Pertunmaalla syntynyt Törnroos edusti Suomea Rion olympialaisissa 2016 sijoittuen miesten trapissa 11:nneksi. Hän osallistui myös useisiin MM- ja EM-kilpailuihin.

Törnroos sai tietää sairastavansa syöpää syyskuussa 2018. Ennen diagnoosia Törnroos kärsi muun muassa selkäkivuista, eikä ravinto imeytynyt kehoon. Hänen painonsa putosi lyhyessä ajassa yli 20 kiloa.

Tähtäsi Tokion olympialaisiin

Törnroos jatkoi uraansa sinnikkäästi sairaudesta huolimatta ja tähtäsi vielä Tokion olympialaisiin.

– Aion parantua. Tällä hetkellä ei ole lääkehoitoa, mikä minut parantaisi. Kun nyt kuitenkin useamman vuoden meinasin pysyä hengissä tämän taudin kanssa, niin joku saa sillä välin luvan keksiä lääkkeen, jolla tämä tauti lähtee, Törnroos sanoi Ylen haastattelussa viime lokakuussa.

Maaliskuussa 2018 Törnroos menestyi maailmancupin kilpailuissa Meksikossa. Hän sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa kolmanneksi ja voitti Satu Mäkelä-Nummelan kanssa trapin sekajoukkuekilpailun, jossa pari teki maailmanennätyksen sekä peruskilpailussa että finaalissa.

Törnroos edusti Lahden Ampumaseuraa, ja hänen valmentajanaan toimi Satu Pusila.

Törnroosia jäivät kaipaamaan vaimo ja heinäkuussa kolme vuotta täyttävä tytär.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut