Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Maailmanmestari pyörittää "Kalifornian leiriä" – Ruotsin Växjössä

Seiväsihme Armand Duplantisin ohella Ruotsin yleisurheilun supernimiin kuuluvan kiekkomiehen Daniel Ståhlin piti olla tällä hetkellä Amerikan länsirannikon lämmössä hiomassa kiekon lentoa tulevaan kesään. Toisin kävi, kun koronaviruspandemia sekoitti maailman urheilut.

Dohan viime syksyn maailmanmestari on kuitenkin vain kiitollinen siitä, että saa heittää kiekkoa. Etelä-Ruotsin Växjössä toimii nyt "Kalifornian leiri".

– Moneen muuhun maahan verrattuna meillä on täällä ihan täyttä luksusta. Ystäväni Puolassa, Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa istuvat sisällä viikkokaupalla, Ståhl kehuu.

Ståhlin islantilaisen valmentajan Vesteinn Hafsteinssonin harjoitusryhmässä Växjössä ovat toinen kiekonheittäjä Simon Pettersson sekä kuulantyöntäjä Fanny Roos.

– Ajattelemme, että olemme Kalifornian leirillä, vaikka olemmekin Växjössä. Ruotsi on yksi harvoista paikoista, joissa voi harjoitella ilman suoria rajoitteita ja saada jopa hieman kilpailua mausteeksi, valmentaja Hafsteinsson sanoo.

– Totta kai urheilu on tällaisessa maailmanlaajuisessa kriisissä pikku juttu. Ei voi muuta kuin tykätä siitä, missä tilanteessa on.

Tokion olympialaisten siirto vuodella eteenpäin muutti kiekkomestarinkin kuviot, mutta Ståhlin mukaan harjoittelu on silti samanlaista kuin ennenkin eli "kivenkovaa".

– Painan eteenpäin kuten aina, kivenkovaa. Totta kai olympialaisten siirtyminen oli surullista, mutta se oli silti oikea päätös, Ståhl painottaa.

Ståhl tähyää harjoittelun ohella pieniin, Ruotsissa käytäviin kisoihin. EM-kisat Pariisissa ovat yhä elokuun kalenterissa, mutta niidenkin läpivieminen on vähintään epävarmaa tällä hetkellä.

– Jos ei, niin sitten ei. Siinä tapauksessa (kesän päätapahtumat) ovat Ruotsin mestaruuskisat ja (Suomi-ottelu) Finnkampen, Ståhl toteaa.

Ja yksi tavoite on ja pysyy: Ruotsin ennätys, jonka Ståhl kohensi viime kesäkuussa lukemaan 71,86.

– Tällä hetkellä (harjoituksissa) ei vielä olla täysissä mitoissa, mutta lähemmäksi mennään koko ajan. Parin kuukauden päästä jotain voi jo tapahtua, Ståhl päättää.