Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Patriots vei Super Bowl -voiton historiallisesti jatkoajalla

Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n Super Bowl -loppuottelussa New England Patriots on voittanut Atlanta Falconsin 34–28. Voitto ratkesi vasta jatkoajalla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Super Bowlin voittaja ei ole ratkennut varsinaisella peliajalla.

Järjestyksessään 51. Super Bowlin alku oli Atlanta Falconsin juhlaa. Joukkue johti ottelua parhaimmillaan luvuin 28–3, kunnes Patriots aloitti huiman kirinsä. Yksikään joukkue ei ole aiemmin noussut Super Bowlin voittoon yli kymmenen pisteen tappioasemasta.

Patriotsin johdatti kuitenkin voittoon jälleen joukkueen pelinrakentaja Tom Brady, joka yhtäkkiä vaikutti heränneen jälleen henkiin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Kyseessä oli viides kerta, kun 39-vuotias Brady johdatti joukkueensa Super Bowl -voittoon. Ensimmäinen voitoista tuli vuonna 2002.

– Se oli uskomatonta. Olen niin ylpeä näistä tyypeistä, BBC kertoi Bradyn sanoneen tuoreeltaan voiton jälkeen.

Trump onnitteli, Lady Gaga lauloi hyväksymisestä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiiruhti heti tuloksen oltua selvillä onnittelemaan Patriotsia voitosta. Presidentti oli etukäteen ilmoittanut kannattavansa Patriotsia.

– Mikä hämmästyttävä nousu ja voitto Patriotsilta. Tom Brady, Bob Kraft ja valmentaja B (Bill Belichick) ovat täysiä voittajia, presidentti kirjoitti Twitterissä.

Loppuottelun voittaja ratkaistiin Houstonin NRG-stadionilla, jonne mahtuu 72 000 katsojaa. Ottelun väliajalla katsojien eteen saapui laulaja Lady Gaga, jonka etukäteen arvioitiin mahdollisesta käyttävän tilaisuuden hyväkseen ja lyttäävän presidentti Trumpin ja tämän politiikan.

Laulaja kuitenkin noudatti pelin ohjenuoria, eikä suoraan ottanut politiikkaa puheeksi. Sen sijaan Lady Gagan nähtiin tuovan hienovaraisemmin näkemyksensä esille esityksen aikana. Hän muun muassa lauloi ihmisten hyväksymisestä näiden etnisestä taustasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta.

Myös esimerkiksi asunnonvuokrauspalvelu Airbnb otti mainoksellaan kantaa Yhdysvaltain politiikkaan. Mainoksessa näytettiin eri-ikäisten ja eri kulttuurista tulevien ihmisten kasvoja. Tekstinä mainoksessa oli "Ei väliä sillä kuka olet, mistä olet kotoisin tai ketä rakastat tai palvot, me kaikki kuulumme."

Airbnb:n mainos oli yksi useista, joissa tuotiin esiin suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta.

Super Bowl on katsotuin televisioitu tapahtuma Yhdysvalloissa. Tänä vuonna sitä arvioitiin etukäteen katsovan yli 110 miljoonaa ihmistä.