Palloliitto jakanut jo yli 700 000 euroa korona-avustusta

STT

Palloliitto on myöntänyt jäsenseuroilleen 723 000 euroa avustusta koronaviruksen aiheuttamien talousvaikeuksien helpottamiseen, liitto kertoi keskiviikkona. Tukihaku avattiin viime perjantaina, ja liiton mukaan hakemuksia virtasi sisään nopealla tahdilla.

– Tämä kertoo siitä todellisesta hädästä, joka seuroissa tässä vaikeassa tilanteessa on. Hakuprosessi ja hakemusten käsittely tehtiin mahdollisimman yksinkertaiseksi, jotta myös päätöksiä saadaan tehtyä nopeasti, Palloliitto tiedotti.

Hakemuksia on tullut kaikkiaan 103 ja niistä 99 on hyväksytty ja siirretty maksatukseen. Eniten rahaa oli keskiviikon puolillepäivin mennessä myönnetty Helsingin Jalkapalloklubille, 67 500 euroa. Tuella avustetaan seuroja niiden päätoimisen henkilöstön palkoissa, ja HJK:lla päätoimisten työntekijöiden lukumäärä on avustusta hakeneista suurin eli 45.

Liigaseuroista avustusta olivat hakeneet kaikki muut paitsi HIFK. Avustusta voi hakea 30. huhtikuuta saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 3. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 4. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 5. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 6. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 7. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 8. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 9. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 12. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 13. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 14. F1-legenda haluaa nähdä "ilkeän Bottaksen", joka haastaa Hamiltonin henkisesti
 15. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.