Valioliigan palkkakiistassa ei nähty mullistavia käänteitä – liiton puheenjohtaja antoi vakavan varoituksen

Britannian terveysministeri Matt Hancock vaati jo viime viikonloppuna jalkapalloammattilaisia suostumaan palkanalennuksiin koronakriisin edessä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Englannin jalkapalloliiton FA:n puheenjohtaja Greg Clarke antoi tiistaina vakavan varoituksen siitä, millaista tuhoa koronavirus voi englantilaiseen jalkapalloon pahimmillaan kylvää. Clarke peräänkuulutti pelaajia ja kannattajia "jakamaan tuskan, jotta peli pysyy elossa".

– Olemme vaarassa menettää seuroja ja liigoja, kun talous romahtaa. Useat yhteisöt voivat menettää joukkueensa, Clarke puhui FA:n valtuustolle tiistaina.

– Kaikkien pelin sidosryhmien – pelaajien, kannattajien, seurojen, omistajien ja järjestäjien – on toimittava ja jaettava tuska, jotta pidämme lajin hengissä, Clarke jatkoi.

Englannissa on viime päivinä keskusteltu tiiviisti pelaajien palkkaleikkauksista. Englannin pelaajatähdet ovat saaneet runsaasti rapaa niskaansa, sillä muualla Euroopassa esimerkiksi Barcelonan, Juventuksen ja Bayern Münchenin pelaajat ovat suostuneet roimiin leikkauksiin.

Pääsarja Valioliiga on vaatinut liigaseurojen pelaajilta 30 prosentin palkanalennuksia. Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden pelaajayhdistys PFA on kuitenkin vastustanut palkkaleikkauksia muistuttaen, että ne veisivät Britannialta verotuloja.

Britannian terveysministeri Matt Hancock vaati jo viime viikonloppuna jalkapalloammattilaisia suostumaan palkanalennuksiin koronakriisin edessä. Tiistaina PFA:n toimitusjohtaja Gordon Taylor sanoi, että "pelaajat tulevat tekemään osansa".

Englannin jalkapalloliitto kertoi maanantaina, että miesten ja naisten maajoukkueita luotsaavat Gareth Southgate ja Phil Neville hyväksyivät 30 prosentin palkanalennukset.

Solksjär puolustaa pelaajia

Manchester Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär laukoi tiistaina mielipiteensä pelaajien ja Valioliigan väliseen palkkakiistaan. Norjalaisen mukaan pelaajien kritisointi on lopetettava.

– Minusta on epäreilua osoittaa sormella jalkapalloilijoita. Pelaajat tekevät jo paljon työtä jalkapalloyhteisön hyväksi, Solskjär sanoi Sky Sportsille.

– Tämä ei ole helppoa kenellekään. Ei seuroille eikä pelaajille.

Valioliigan seuroista Tottenham, Newcastle, Norwich ja Bournemouth ovat lomauttaneet joukkueidensa ulkopuolista henkilöstöä, mutta Liverpool teki maanantaina asiassa täyskäännöksen. Vielä viikonloppuna seura oli aikeissa lomauttaa koko henkilöstönsä, mutta sai aikeistaan arvostelua muun muassa kannattajiltaan, mikä käänsi Liverpool-johdon päät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.