Wadan puheenjohtaja: "Testaus ei ole ainoa aseemme"

STT–AFP

Maailman antidopingtoimisto Wadan puheenjohtaja Witold Bankan mukaan urheilijat huijaavat itseään, jos he kuvittelevat koronaviruskaaoksen olevan mahdollisuus huijata dopingtestausjärjestelmää.

Puolalainen Banka kertoi AFP:n puhelinhaastattelussa, että fyysiset dopingtestit voivat olla pysähdyksissä, mutta Wadalla ja kansallisilla antidopingtoimistoilla on edelleen keinot taistella dopingia vastaan.

– Covid-19 ei anna urheilijoille tilaa huijaukseen, Banka kertoi.

– Heidän ei pitäisi tuntea, että nyt on aika huijata. Antidopingtoimistot iskevät kiinni heihin, Banka lupasi.

Banka aloitti Wadan puheenjohtajana 1. tammikuuta, kun hän korvasi tehtävässä kuusi vuotta olleen Craig Reedien. 35-vuotias Banka on aiemmin toiminut Puolan urheiluministerinä ja toivoo dopingtestauksen palaavan täyteen tenhoonsa koronaviruspandemian helpotettua. Sillä välin Wada luottaa muihin keinoihin.

– Testaus ei ole ainoa aseemme, ja meillä on vahvoja keinoja. Meillä on urheilijoiden biologinen passi, pitkäaikaisanalyysit ja tiedustelutietoa, Banka sanoi.

– Biologinen passi on hyödyllinen väline. Urheilijoilla on edelleen velvollisuus kertoa olinpaikastaan, vaikka emme menisikään testaamaan heitä.

Ihmiselämä ykkössijalla

Witold Banka, entinen 400 metrin juoksija, painottaa, että globaalilla tasolla koronaviruksen selättäminen on nyt ykkösasia.

– Antidopingtoiminta ei ole niin tärkeää kuin ihmisten elämät, puolalainen paalutti.

Banka kertoi olleensa säännöllisesti yhteydessä johtaviin urheilujärjestöihin, kuten Kansainväliseen olympiakomiteaan ja kansallisiin antidopingtoimistoihin, joiden kanssa keskustellaan dopingtestauksesta vallitsevassa tilanteessa.

– Olemme antaneet heille ohjeet, jotka kattavat useita eri alueita, joihin koronavirus voi vaikuttaa, Banka avasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.