Joensuun pitkä jakso yleisurheilun kotimaisten huippukisojen järjestäjänä katkesi – GP-sarjan aloitus siirtyy heinäkuulle

Kilpailusarja päässee käynnistymään heinäkuun alkupuolella Jyväskylässä. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT , STT

Yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan kauden ensimmäinen kilpailu Joensuussa on pitänyt perua ja toinen siirtää Espoossa myöhempään ajankohtaan. Joensuussa piti kilpailla 3. kesäkuuta ja Espoossa 12. kesäkuuta. Espoon kilpailun uusi ajankohta on 5. elokuuta.

– Kansainvälistä tapahtumaa ei voi järjestää kesäkuun alussa, koska urheilijoita ei Euroopasta saa paikalle, ja Euroopan yleisurheiluliiton pronssitason kilpailun järjestäminen on näin ollen mahdotonta. Joensuun kilpailua ei voi myöskään siirtää, koska keskuskentän kenttäremontti alkaa 8. kesäkuuta, Joensuun GP:n pääsihteeri Tuomo Lehtinen kertoi tiedotteessa.

– Iso harmi. Meillä on 12 vuoden katkeamaton perinne Joensuussa Eliitti- ja GP-kilpailuista. Se menee nyt poikki. Tässä ollaan kuitenkin niin ison asian äärellä, että yksi tapahtuma on hyvin pieni asia kokonaisuudessa, Lehtinen viittasi koronavirukseen.

Rima heiluu monen kilpailun kohdalla

Tämän hetken toiveen mukaan GP-sarja pääsee käynnistymään Jyväskylässä 8. heinäkuuta ja jatkuu viikkoa myöhemmin Lahdessa. GP-sarjassa on vuosien saatossa nähty kotimaisten huippujen lisäksi paljon myös ulkomaalaisia huippu-urheilijoita.

– Jyväskylän ja Lahden GP-kilpailut pyritään järjestämään noina päivinä, mutta kilpailuille on katsottu myös mahdollisia varapäiviä, jos sellaisen käyttöön tulisi tarvetta, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto kertoi.

Espoon kilpailun siirtäminen elokuun 5. päivälle osuu samaan ajankohtaan Helsingin tähtikisojen kanssa. Tähtikisoille etsitään uusi päivämäärä tai kilpailu perutaan.

Myös kesäkuisten Kuortaneen juhannuskisojen ja Lapinlahden tähtikisojen osalta rima heiluu. Aallon mukaan järjestäjien kanssa on keskusteltu, mutta lopullisia päätöksiä siirrosta tai muista vaihtoehdoista ei ole tehty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 3. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 4. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 5. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 6. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 7. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 8. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 9. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 10. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 13. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 14. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 15. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.