Kommentti: Jos Kisapuisto kelpaa katsojille museokuntoisenakin, mitä siitä tuleekaan, kun ei tarvitse enää palella katsomossa?

Mikael Hoikkala

FC Lahti aloitti nyt kahdeksannen liigakautensa kuluvalla vuosikymmenellä. Ottelun yleisömäärä, 2 385 katsojaa, on 2010-luvun kolmanneksi paras ensimmäisistä kotiotteluista.

Niistä kahdesta paremmasta toisessa oli vastassa HJK (4 512 katsojaa, 2014). Toisessa (2 516 katsojaa, 2010) muuan Jari Litmanen tähditti Mustien Kuhnureiden joukkuetta.

Sunnuntain sää oli toki mukava verrattuna viime kevään JJK-kotiavauksen lumisateeseen (1 475 katsojaa), mutta lämmintä ei ollut, eikä vastustaja TPS:ää ei voi pitää kummoisena vetonaulana.

Taas siis nähtiin, että lahtelaiset haluavat nähdä jalkapallonsa Kisapuistossa eivätkä kolkolla Hiihtostadionilla – heikoista oheispalveluista huolimatta.

Kunhan uusi pääkatsomo ja katetut päätykatsomot valmistuvat, sää ei ole enää samanlainen arpatekijä eikä palveluista tarvitse valittaa. Ottelutapahtumasta voi sitten nauttia muutenkin kuin makkarantuoksun voimalla ja maailman suosituimman urheilulajin pyörittäminen voi Suomessakin alkaa muistuttaa ihan oikeaa liiketoimintaa. Kaupunki tarvitsee sellaista.

Sunnuntain yleisölukemaan voisi lisätä keplottelijat, jotka häpeilemättä katsoivat ottelua linja-autoaseman parkkipaikalta pääsylippuja maksamatta.

Tiedä häntä, kantaisivatko nämä tyypit eurojaan FC Lahdelle muutenkaan, mutta ottelutapahtuman arvokkuuden ja urheilukulttuurin tähden näkyvyys tulisi jatkossa peittää isoilla mainostauluilla, lakanoilla tai ihan millä vain.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tavallisesta pankkituotteesta tuli lomautetuille kriisiapu – kahdessa kuukaudessa haettu yli 210 000 lainanlyhennysvapaata
 2. Mehiläispesien vuokraus kiinnostaa Lahden seudulla – pörriäisten puuhia voi tarkkailla omalla pihalla
 3. Mukkulan poika lähtee haastamaan salibandyväkeä tyhmillä kysymyksillä ja pöllyttämällä ajatusmaailmaa
 4. Uudessa lahtelaisessa autopesulassa asiakkaalle luvataan alle minuutin jonotusaikaa
 5. Palokunta sammutti maastoa Lahdessa, taustalla ehkä nuotioleikit
 6. Entinen kauppiaspariskunta pyörittää Padasjoella tofutehdasta ja kampaamoa, kesällä avataan tehtaanmyymälä ja kahvila
 7. Poliisi mittasi reiluja ylinopeuksia Lahdessa ja Orimattilassa – viikonloppuyö oli poliisin mukaan kiireinen
 8. Niinistön isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa framilla oli EU – Marinin mukaan jokaisen jäsenmaan on kyettävä tulemaan vastaan
 9. Korona-arki näkyy myös Lahden jätemäärissä – sekajätteen määrä kasvoi, energiajätteen väheni
 10. Harhaanjohtava aleilmoittelu halutaan kuriin – säännösten rikkominen voi johtaa seuraamusmaksuun
 11. "Tämä voisi olla paikka, missä viinaa on keitetty" – Jättiläisten temppelin löytäjä etsi pirunkuoppaa ja löysi makkaratikun
 12. Vaihtopenkki: Suomalainen jalkapallo on "letkuissa", tätä puitiin A-studiossa
 13. "Alkututkinnosta tuli kahden ja puolen vuoden pääsykoe" – Yliopistoon pääsivät kaikki ylioppilaat, kunnes tilat tulivat vastaan
 14. Pyöräilyliitto listasi parhaat reittivinkit jokaisesta maakunnasta
 15. Lahden maauimala avataan yleisölle varovasti - näin polskitaan juhannukseen saakka

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.