Lahden Ironman siirtyy koronaviruspandemian vuoksi – uutta päivämäärää etsitään

Ironman 70.3 -kilpailu on järjestetty Lahdessa kahdesti aiemmin. Mirja Hussain

ESS

Lahdessa ei järjestetä kesäkuun lopussa kansainvälistä triathlonin puolimatkan Ironman 70.3 -kilpailua. Ironman Group ilmoitti maanantai-iltana siirtävänsä koronaviruspandemian vuoksi kaikki kesäkuun kilpailut Euroopassa ja Etelä-Afrikassa, eli yhteensä 14 kilpailua.

Lahdessa oli suunniteltu kilpailtavan 27. kesäkuuta. Kilpailua ei peruttu, vaan sille pyritään etsimään uusi päivämäärä, kuten kaikille muille nyt siirrettäväksi ilmoitetuille Ironman-kilpailuille. Ironman Group lupaa urheilijoille lisätietoa vaihtoehdoista viimeistään 50 päivää ennen kilpailun aiottua päivämäärää ja Lahden Ironmanin verkkosivuilla lisätietoa luvataan huhtikuun viimeiseen päivään mennessä.

Ironman Finlandin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kalle Kotiranta ei voinut kertoa Lahden kilpailun tilanteesta maanantai-iltana.

– Viestintäasioissa mennään Ironmanin oman protokollan mukaan. Tiedotteessa on kaikki tieto, mitä pystymme kertomaan. Mahdolliset lisätiedot on esitettävä kirjallisena, Kotiranta kertoi.

– Kaikille (tapahtumille) pyritään löytämään päivämäärä. Emme tiedä tarkkaan, mitä tapahtuu, kuten ei varmaan kukaan tiedä, hän jatkoi.

Kansainvälinen Ironman Group osti vuoden alussa Lahden Ironmanin järjestäjän Finntriathlonin.

Lahden Ironman on järjestetty kahdesti aiemmin. Kyseessä on puolimatkan triathlonkilpailu, joka koostuu 1,9 kilometrin uinnista, 90 kilometrin pyöräilystä ja 21,1 kilometrin juoksusta. Viime kesänä tapahtumaan osallistui lähes 1 600 urheilijaa 47 eri maasta. Noin 40 prosenttia osallistujista oli ulkomaalaisia. Tänä vuonna Lahteen on ilmoittautunut jo 1 500 kilpailijaa.

Kilpailun siirtäminen ei ole helppoa.

– Suomessa on se huono asia, että kesä on niin lyhyt, eikä sitä pystytä loputtomiin syksylle lykkäämään, Ironman 70.3 -tapahtuman kilpailunjohtaja Tiina Boman kertoi Etelä-Suomen Sanomille maaliskuussa.

Silloin Euroopan Ironman-kisoista vain Kreikan puolimatka oli siirretty huhtikuun alusta myöhemmäksi. Kilpailukalenteri oli täynnä kisoja huhtikuusta toukokuun loppuun.

– Siitä tulisi melkoinen palapeli, kun pitäisi lyödä kalenterit yhteen ja etsiä varapäiviä. Viimeinen vaihtoehto on sekin, että koko tapahtuma jouduttaisiin perumaan, Boman sanoi silloin.

Täysien matkojen Ironman-kilpailu on määrä järjestää Kuopiossa 8. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Miksi Lahden uimahallit pysyvät suljettuina?
 2. Poliisi taltutti päihtyneen kuskin kaasusumuttimella Päijät-Hämeen keskussairaalalla
 3. 4.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, yksi potilas tehohoidossa
 4. Lahti saa valtiolta lähes 30 miljoonan euron tukipotin, mutta saajan aplodit ovat vaimeat – "Tämä on laastari, ei lääke"
 5. Päihtyneet kuskit jäivät kiinni kahdesti samana päivänä Päijät-Hämeessä – autossa ei ollut tuulilasia
 6. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 7. Vierumäki perustaa kaksi uutta yhtiötä – osakeanti suunnataan lajiliitoille
 8. Kielen värjäävästä hittikarkista ei ole löytynyt vääryyksiä – "Tullilaboratoriossa on tehty toistaiseksi tutkimuksia vain sinisestä Dipper-makeisesta"
 9. Vesivehmaan lentokentän käyttöönotosta tuli kuluneeksi 80 vuotta – pyöreitä aiotaan juhlia yleisötapahtumalla elokuussa tai ensi kesänä
 10. Suomi siirtyi mäkihypyssä vihdoin nykyaikaan – ensimmäinen naisten maajoukkue koottiin
 11. Korona voi nakertaa nuorten palkkoja jopa vuosien ajan – tuleeko kolmikymppisistä 2020-luvun häviäjiä?
 12. Kolme valtuutettua ratkaisi Sysmän uuden koulun sijainnin – eri mieltä oleminen ei ole aina helppoa
 13. Puolustusvoimain lippujuhlan­ päivän ylennykset ja ansiomerkit – katso tästä ESS:n levikkialueen ylennetyt
 14. Pääkirjoitus: Lahden kasvutavoitteista realistisia
 15. Lahden Aleksin ylikulkusillalle tuli kaksi uutta vaihtoehtoa: tunneli tai jaettu katutila

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.