FC Lahden yt-neuvottelut ovat päättyneet: koko henkilöstö alentaa palkkojaan

"Henkilöstö on kantanut oman kortensa kekoon palkanalennusten myötä", FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoo. Anssi Hietamaa

ESS

FC Lahden yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Niiden seurauksena seuran koko henkilöstö alentaa palkkojaan. FC Lahti työllistää suoraan yli 30 työntekijää.

FC Lahden Matti Klingalta eivät harjoitusjipot lopu – "Erilainen loma, kun toivoo vain, että se loppuisi"

– Henkilöstökulut ovat ylivoimaisesti suurin kuluerämme ja laskimme muutaman eri skenaarion kautta välittömästi tarvittavia säästöjä. Lähtökohtana oli, että ketään ei tarvitse irtisanoa eikä lomauttaa. Olen erittäin kiitollinen toimiston porukalle, pelaajille ja taustoille siitä, että löysimme hyvässä hengessä kollektiivisen ratkaisun, kommentoi FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari tiedotteessa.

Kapteeni Kari Arkivuo edusti pelaajia neuvotteluissa. Hänen mukaansa pelaajat halusivat olla seuran tukena.

– Palkanalennukset olivat tässä kohtaa paras ratkaisu. Toivottavasti yleinen tilanne normalisoituu nopeasti ja pääsemme aloittamaan kauden mahdollisimman pian. Kaikilla on jo kova halu kentälle, Kari Arkivuo kertoo.

Veikkausliigan aloitus siirtyi koronavirustilanteen vuoksi, eikä kauden aloituksen tarkkaa aikataulua vielä tiedetä.

Toimitusjohtaja Heikari kiittää FC Lahden kannattajia siitä, että seuran verkkokaupassa on ollut havaittavissa "pientä positiivista piikkiä".

– Henkilöstö on kantanut oman kortensa kekoon palkanalennusten myötä, mutta tarvitsemme tulovirtojen pienennyttyä nyt myös erityistä tukea koko seurayhteisöltä, Heikari toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut