Italian pääsarja voi jatkua lokakuulle saakka

Juventus johtaa sarjaa pisteellä, kun pelattuna on 26 ottelukierrosta. AFP / LEHTIKUVA

STT , STT–Ritzau

Jalkapallon Italian pääsarja Serie A voi jatkua lokakuulle saakka, maan jalkapalloliiton FIGC:n puheenjohtaja Gabriele Gravina kertoi sunnuntaina italialaiselle radio- ja televisioyhtiö Raille uutistoimisto Ritzaun mukaan.

Serie on ollut keskeytettynä 9. maaliskuuta lähtien koronaviruksen vuoksi. Tauti on tappanut Italiassa yli 15 000 ihmistä.

– Voimmeko lopettaa kauden syyskuussa tai lokakuussa? Se on mahdollista. Se on tapa saada pelatuksi kausi 2019–20 ja kausi 2020–21, Gravina sanoi.

Seria A:n nykyinen tauko jatkuu ainakin 3. toukokuuta saakka. Keskeytyshetkellä Serie A:ta oli jäljellä pari kuukautta, jotka olisi tavoitteena pelata kesällä ja alkusyksystä. Useat seurat ovat ehdottaneet keskeytetyn kauden perumista. Juventus johtaa sarjaa pisteellä ennen Laziota, kun pelattuna on 26 ottelukierrosta.

Jalkapallopomo Gravina pelkää kuitenkin oikeusjuttujen vyöryä, jos liitto tekee omavaltaisen ratkaisun kauden jatkon suhteen.

– Meihin vaikuttavat kaikki ne, jotka ajattelevat kärsineensä tästä, Gravina sanoi.

Yksi ratkaistavana oleva kysymys on se, miten päätetään ensi kauden europeleihin pääsevät joukkueet. Tässä asiassa tulisi kuunnella Euroopan jalkapalloliitto Uefaa, joka organisoi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan. Uefa on varoittanut maiden liittoja siitä, etteivät nämä saisi päättää kausiaan omavaltaisesti. Sanktiona voi olla europelipaikkojen menettäminen.

Mestarivalmentaja Pep Guardiolan äiti kuoli koronavirukseen

Manchester Cityn päävalmentajan Pep Guardiolan äiti on kuollut koronavirukseen. City kertoi asiasta maanantaina kotisivuillaan .

Espanjalaisen Guardiolan äiti Dolors Sala Carrio oli kuollessaan 82-vuotias. Cityn mukaan hän kuoli maanantaina Manresassa Barcelonan maakunnassa.

Koronaviruspandemia on vaatinut Espanjassa yli 13 000 kuolonuhria. Guardiola, 49, lahjoitti viime kuussa miljoona euroa lääketarvikkeiden hankkimiseksi kotimaahansa.

Guardiola on juhlinut valmennusurallaan muun muassa kahta jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruutta Cityssä, kolmea Saksan Bundesliigan ykköstilaa Bayern Münchenissä ja kolmea Espanjan mestaruutta Barcelonassa. Guardiola luotsasi Barcelonan Mestarien liigan ykköseksi kahdesti.

Pandemia sotkee lisää golfin Euroopan-kiertueita

Yksi kauden neljästä golfin miesten arvoturnauksesta eli British Open peruuntuu tältä vuodelta koronaviruksen takia. Se oli määrä pelata Englannin Kentissä heinäkuun puolivälissä.

British Open oli tarkoitus järjestää 149. kerran. Se on major-kalenterissa kauden viimeinen arvoturnaus.

British Open on määrä pelata ensi vuonna Kentissä samalla kentällä. Golfin vanhin major-turnaus peruuntui ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan, järjestäjät kertoivat.

Miesten major-turnauksista huhti- ja toukokuulta oli koronavaaran vuoksi jo siirretty Yhdysvaltain US Masters ja PGA-mestaruuskilpailu. PGA-kisa siirtyy pelattavaksi Kaliforniassa 6.–9. elokuuta ja Masters Georgiassa 12.–15. marraskuuta.

Major-avaukseksi kesäkuussa aiottu Yhdysvaltain avoin mestaruuskilpailu siirtyy pelattavaksi New Yorkissa 17.–20. syyskuuta.

Miesten golfkalenteri ruuhkautuu koronan takia tuntuvasti, sillä viikko Yhdysvaltain avointen jälkeen on määrä pelata Yhdysvaltain ja Euroopan joukkueiden välinen Ryder Cup Wisconsinissa.

Naisten major-kisoista ANA Inspiration, US Open ja Evian on siirretty.

Euroopan-kiertue lykkääntyy

Kesäkuun alkuun kaavaillut miesten ja naisten Euroopan-kiertueen kilpailut Marokossa siirrettiin niin ikään koronaviruspandemian takia.

Lisäksi Tukholman kupeeseen kesäkuulle kaavailtu miesten ja naisten kiertueiden yhteiskilpailu on peruttu. Kilpailun markkinoinnissa ovat olleet vahvasti mukana ruotsalaiset golf-suuruudet Henrik Stenson ja Annika Sörenstam.

Euroopan-kiertueet tiedottivat kilpailukalentereidensa muutoksista maanantaina. Marokon kisojen mahdolliset uudet päivämäärät eivät ole vielä tiedossa.

Koronaviruspandemia on iskenyt voimakkaasta kansanväliseen huippugolfiin, sillä useita kilpailuita on peruttu ja siirretty. Kiertueet pyörähtävät uudelleen käyntiin aikaisintaan kesäkuussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut