Wayne Rooney kauhistelee valioliigapelaajien painostusta: "Meistä tuli helppo maali"

Meistä tuli helppo maali, Rooney harmitteli Sunday Timesin kolumnissaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kokenut tähtipelaaja Wayne Rooney on harmissaan tilanteesta, johon valioliigapelaajat ovat joutuneet liigajohdon palkkaleikkausesityksen takia. Leikkausehdotus ehti jo saada yleisön tuen, mutta pelaajayhdistyksen mukaan yhteiskunta menettäisi leikkausten seurauksena noin 200 miljoonan punnan eli 230 miljoonan euron verotulot.

Yleisö ahdistaa pelaajia, jotka olivat jo suunnittelemassa tarjoustaan koronaviruskamppailun avuksi.

– Meidät on laitettu mahdottomaan tilanteeseen. Meille ei jäänyt mitään keinoa näyttää hyvältä. Meistä tuli helppo maali, Rooney harmitteli Sunday Timesin kolumnissaan.

Rooneyn mukaan liigapelaajat ymmärtävät tilanteen ja he olivat joukolla valmiita talkoisiin.

– Jos hallitus olisi ottanut minuun yhteyttä ja pyytänyt taloudellista apua hoitajille tai rahaa hengityskoneisiin, olisin ylpeänä osallistunut, kun tiedän avustuskohteet, Rooney kertoi.

– Nyt olemme häpeällisessä tilanteessa, josta ei ole hyvää reittiä ulos.

Rooney, 34, kuitenkin muistutti, etteivät kaikki liigapelaajat ole yhtä hyvässä taloudellisessa asemassa kuin hän pitkän uransa ansiosta. Sen takia hän pettyi syytöksiin, joiden mukaan Valioliigan pelaajat elävät "moraalisessa eristyksessä".

Liiga veti maton alta

Rooney ihmettelee, miksi juuri jalkapalloilijat on laitettu vastuuseen. Samalla hän tuomitsi tavan, jolla liigan johto veti maton pelaajien kaavailemien avustussuunnitelmien alta.

Englantilainen maajoukkuepuolustaja Danny Rose vahvisti Rooneyn ajatukset BBC:n haastattelussa. Hän kertoi pelaajien lähtevän "innolla koronakamppailun tueksi".

Gary Nevillle, Rooneyn entinen joukkuetoveri Manchester Unitedista, oli tilanteesta nyreissään Rooneyn tapaan. Hän kokee Valioliigan ajaneen tilanteen "PR-katastrofiksi".

Entiset Liverpoolin pelaajat Jamie Carragher ja Stan Collymore ihmettelevät, miksi pelaajia pyydetään avustamaan muuta henkilökuntaa seuroissa, jotka ovat tehneet edelliskaudesta kymmenien miljoonien puntien voitot.

Ministeri kiivastui jalkapalloväelle

Urheilusta vastaava ministeri Oliver Dowden on saanut tarpeekseen koko jupakasta.

– Olen huolissani tästä jalkapallokeskustelun käänteestä. Kukaan ei haluaisi nähdä kansallisurheilumme ajautuvan sisäisiin kiistoihin tämän kriisin keskellä, Dowden kommentoi kärhämää.

– Jalkapallon täytyy osoittaa toiminnallaan, että lajissa ymmärretään, mihin paineeseen virustilanne on ajanut seurojen heikoimmin palkatun henkilökunnan, yhteisöt ja fanit.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut