Tokion olympiakylälle on löytymässä käyttöä – voisi toimia väliaikaisena sairaalana

Tokion olympialaiset on koronaviruspandemian vuoksi siirretty heinä-elokuun taitteesta vuodella eteenpäin. AFP / LEHTIKUVA

STT

Tokion olympialaisten siirtyminen heinä-elokuun taitteesta vuodella eteenpäin aiheuttaa yhdessä koronaviruksen kanssa vaikeuksia kisajärjestäjille, mutta myös esimerkiksi Japanin matkailualalle, kun kisavieraat saapuvat vasta vuotta myöhemmin.

Olympialaisten suorituspaikat ja muut rakennukset kuten urheilijoiden majoittamiseen tarkoitettu olympiakylä olivat valmistumassa aikataulussa, mutta nekin joutuvat odottamaan käyttäjiä odotettua pidempään.

Kanadalaismedia TSN kertoi Tokion kuvernööri Yuriko Koiken väläyttäneen ideaa siitä, että olympiakylä voisi toimia väliaikaisena sairaalana koronaviruksen aikana.

– Se on yksi vaihtoehdoista, mutta kylä ei ole vielä valmis. Puhumme paikoista, jotka ovat käytettävissä jopa tänään tai huomenna, ja tarkastamme mahdollisuudet yksi kerrallaan, Koike muotoili.

Koronaviruksen levitessä Japanissa, Tokion tapaisissa suurkaupungeissa voi pian tulla pula sairaaloiden vuodepaikoista. Koiken mukaan yksi vaihtoehto on myös se, että Tokion kaupunki ostaa joltain hotellilta tarvittavat tilat sairaiden hoitamiseen.

Olympiakylän on aikanaan tarkoitus toimia noin 11 000 urheilijan ja näiden taustahenkilön majapaikkana. Olympialaisten jälkeen paikkoja käyttävät paralympialaisiin osallistuvat urheilijat taustajoukkoineen.

Kisatapahtumien jälkeen asunnot laitetaan myyntikuntoon. Lähes 1 000 asuntoa on jo myynnissä tai myyty.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut