Saksalaislehti: Konkurssi uhkaa kolmeatoista saksalaista huippujalkapallojoukkuetta

Saksan jalkapallosarjat ovat olleet pysähdyksissä jo kuukauden ajan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Saksalaisen jalkapallolehti Kickerin mukaan 13 Saksan kahden korkeimman sarjatason jalkapallojoukkuetta ajautuu konkurssiin koronaviruksen aiheuttamien talousvaikutuksien vuoksi.

Saksan 1. Bundesliigassa pelaa 18 ja 2. Bundesliigassa 18 joukkuetta, joten liigaorganisaatio DFL:n 36 joukkueesta yli kolmannes ajautuisi vararikkoon. Kicker keräsi tietonsa DFL:n pitämän videopalaverin pohjalta, missä seurojen edustajille ilmoitettiin ankarat ennusteet.

Liigaorganisaatio ei vahvistanut lukuja lehdelle eikä sitä, millä joukkueilla ongelmat ovat pahimpia.

Kickerin mukaan 13 joukkueesta neljä pelaa korkeimmalla sarjatasolla ja loput 2. Bundesliigassa, missä joukkueista olisi katoamassa lähes puolet.

Saksan jalkapallosarjat ovat olleet pysähdyksissä kuukauden ajan, ja seurat ovat menettäneet suuren määrän tuloja eteenpäin siirrettyjen otteluiden vuoksi. Ottelulippujen ja oheismyynnin lisäksi televisiosopimuksesta saatavilla tuloilla on valtava merkitys seurojen taloudessa.

Otteluiden pelaaminen edes tyhjille katsomoille mahdollistaisi tv-rahojen saannin, mutta sarjan ollessa keskeytettynä nekin ovat vaarassa. Vielä ei ole tiedossa, milloin jalkapalloa päästään pelaamaan uudestaan.

Normaalissa tilanteessa seuroille tilitettäisiin tv-rahoja toukokuussa, mutta osalle seuroista selviäminen edes tuohon asti on vaikeaa. Muutamille kohtalokkaita ongelmia koittaisi viimeistään kesäkuussa, jolloin seurojen rahakirstut olisivat tyhjät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 4. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 7. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 10. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 11. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 12. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 13. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 14. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 15. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.