Dostal arvostettiin liigakauden parhaaksi maalivahdiksi, Ahokas parhaaksi valmentajaksi

Tshekkimaalivahti Dostal oli äänestyksessä ylivoimainen. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekkotoimittajat valitsivat kesken jääneen liigakauden parhaaksi maalivahdiksi Ilveksen Lukas Dostalin, josta tuli ensimmäinen parhaaksi valittu ulkomaalaismaalivahti vuoden 1998 HIFK:n Tim Thomasin jälkeen.

Tshekkimaalivahti Dostal oli äänestyksessä ylivoimainen. Hän keräsi 39 ykkössijaa ja 244 pistettä. KooKoon Henrik Haukeland (157 pistettä) oli toinen ja Kärppien Justus Annunen (63) kolmas. Dostalin päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,78 ja torjuntaprosentti 92,8.

Vain 19-vuotias Dostal on vasta toinen Ilveksen maalivahti, joka arvostettiin liigakauden parhaaksi. Edellinen oli Jukka Tammi vuonna 1990.

Kahtena edellisenä keväänä liigakauden parhaaksi maalivahdiksi valittiin tuolloin Kärppiä edustanut Veini Vehviläinen. Parhaan maalivahdin palkinto on kantanut vuodesta 1995 lähtien nimeä Urpo Ylönen -palkinto.

Ahokas liittyi harvinaiseen joukkoon

Vuonna 2015 pääsarjaan palannut KooKoo oli matkalla historiansa parhaaseen liigasijoitukseen ja ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin, kun kausi jouduttiin keskeyttämään kierros ennen runkosarjan päättymistä. KooKoo oli keskeyttämishetkellä viidentenä.

Jääkiekkotoimittajat valitsivat KooKoon päävalmentajan Jussi Ahokkaan äänivyöryllä kauden parhaalle valmentajalle jaettavan Kalevi Numminen -palkinnon saajaksi. Ahokas keräsi 47 ykkössijaa ja 267 pistettä. Seuraavaksi tulivat Ilveksen Jouko Myrrä (110 pistettä) ja Lukon Pekka Virta (102).

Aiemmin Ahokas on menestynyt nuorten valmentajana. Hänellä on esimerkiksi alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden MM-kullat.

Kausi KooKoossa oli hänelle debyyttikausi liigapäävalmentajana. Tulokaspäävalmentajista aiemmin vain Raimo Summanen (Jokerit 2002), Jyrki Aho (JYP 2012) ja Mikko Manner (Kärpät 2018) valittiin kauden parhaaksi valmentajaksi. Kukin voitti kyseisellä kaudella Suomen mestaruuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.