MotoGP-luokan kauden avauskilpailu siirtyy jälleen eteenpäin

Italian pääministeri Conte linjasi keskiviikkoisessa televisiopuheessaan, että maan urheilutoiminnan keskeytys jatkuu lähes kahdella viikolla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ratamoottoripyöräilyn Ranskan-osakilpailun järjestäjät ilmoittivat torstaina, että Le Mansin radalle kaavailtua kilpailua lykätään eteenpäin. Kilpailuviikonloppu piti ajaa alun perin 15.–17. toukokuuta, mutta koronaviruksen vuoksi kisa siirretään myöhempään ajankohtaan.

Kauden piti alkaa jo maaliskuun alussa Qatarissa, mutta siellä ajoivat lopulta vain Moto2- ja Moto3-luokkien kilpailijat. MotoGP-kilpailijat eivät päässeet paikalle koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoituksien vuoksi.

Seuraavaksi MotoGP-kauden alkua suunniteltiin alkuperäisessä kilpailukalenterissa toisena olleeseen Espanjaan, mutta sekin kilpailu siirrettiin hiljattain eteenpäin. Kisajärjestäjä ei pysty vielä vahvistamaan uusia päiviä Espanjan- ja Ranskan-osakilpailuille.

MM-sarjaa pyörittävä Dorna on kertonut, että kautta voidaan venyttää sen lopussa 29. marraskuuta saakka.

Italia kielsi urheilijoiden yhteisharjoittelun

Italiassa pelaavat jalkapalloilijat ja muut urheilijat eivät saa harjoitella yhdessä ainakaan ennen 13. huhtikuuta. Maan pääministeri Giuseppe Conte linjasi keskiviikkoisessa televisiopuheessaan, että maan urheilutoiminnan keskeytys jatkuu lähes kahdella viikolla.

Italian kaikki urheilutoiminta on ollut keskeytettynä maaliskuun alusta lähtien. Koronaviruksesta johtuva keskeytys määriteltiin aluksi kestämään 3. huhtikuuta asti, mutta pääministeri Conte pidensi sitä. Kielto koskee nyt myös urheilijoiden yhdessä tekemiä harjoituksia.

– Kaikki tapahtumat ja urheilukilpailut kielletään julkisissa ja yksityisissä paikoissa. Ammattilaisten ja ei-ammattilaisten harjoitukset on kielletty kaikissa urheilupaikoissa, Conte kertoi.

Urheilijat voivat jatkaa harjoitteluaan yksin.

– Olemme alkaneet nähdä myönteisiä tuloksia. Jos alamme nyt lieventämään toimenpiteitämme, kaikki tekemämme työ menee hukkaan, pääministeri sanoi.

Koronavirukseen on kuollut Italiassa yli 13 000 ihmistä.

Atletico M adridin pelaajat leikkaavat palkkojaan

Espanjan jalkapallojätteihin lukeutuvan Atletico Madridin pelaajat hyväksyivät torstaina 70 prosentin palkanalennuksen, jotta seura selviää koronaviruspandemian aiheuttamista talousvahingoista.

Atleticon mukaan palkkaleikkaukset koskevat miesten ja naisten edustusjoukkueiden sekä miesten reservijoukkue Atletico Madrid B:n pelaajia ja valmentajia. Palkanalennuksilla pelaajat auttavat seuran työntekijöitä, jotka ovat joutuneet osittain työttömiksi pandemian takia.

Maanantaina Barcelonan supertähti Lionel Messi ilmoitti, että Barcelonan pelaajat ovat valmiita leikkaamaan 70 prosenttia palkoistaan tukeakseen seuran työntekijöitä.

Espanjassa koronavirukseen kuolleiden määrä ylitti 10 000 ihmistä torstaina, mikä on maailman toiseksi suurin lukema Italian jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut