Palloliitto ojentaa kättä koronan kurittamille seuroille – kokonaistukipaketilla suuruutta kolme miljoonaa

Liiton mukaan tukipaketti koostuu sekä suorista taloudellisista että epäsuorista tuen muodoista. ONNI OJALA / LEHTIKUVA

STT

Palloliiton hallitus päätti maanantaina tukea kolmen miljoonan euron suuruisella kokonaistukipaketilla seuroja, jotka ovat ajautuneet talousahdinkoon koronapandemian vuoksi. Liitto kertoi asiasta sivuillaan .

Liiton mukaan tukipaketti koostuu sekä suorista taloudellisista että epäsuorista tuen muodoista. Osana pakettia on miljoonan euron suuruinen ylimääräinen avustus, jolla lievitetään koronapandemian akuuttivaiheen haittoja seuroille. Siihen ovat oikeutettuja seurat, jolla on päätoimisia työntekijöitä. Näitä seuroja on kaikkiaan 152 ja niillä päätoimisia työntekijöitä yhteensä 661.

Palloliitto odottaa Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä tuesta, mutta sen aikataulusta ei ole vielä tietoa. Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande painottaa, että liiton tuella pyritään auttamaan nimenomaan seuroja joilla hätä on akuutein.

– Seurat tarvitsevat tukea nyt, toivottavasti tämä helpottaa jonkin verran. Tukea työntekijävelvoitteiden hoitoon ja siihen, että seuroilla on mahdollisuus toimia hyvin, Casagrande kuvaili.

Palloliitto muokkaa myös kilpailu- ja sarjamaksujen hinnoittelua, josta seuroille arvioidaan syntyvän kokonaisuudessaan noin miljoonan euron säästöt. Liitto päätti lisäksi myöntää miljoonan euron suuruisen lainan Jalkapalloliiga ry:lle eli pääsarja Veikkausliigalle.

– Käytettäväksi sen jäsenseurojen toiminnan turvaamiseen, Casagrande sanoi.

Omatkin yyteet

Palloliitossa päätettiin myös aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut mahdollisista lomautustarpeista, koska koronan tuoma poikkeustilanne on aiheuttanut työn vähenemistä.

– Neuvotteluissa käydään läpi, mitä tuo käytännössä tarkoittaa. Henkilöstöä infottiin asiasta maanantaina, ja käsitykseni mukaan henkilöstöstä löytyy ymmärrystä asiaan. Tietyissä toiminnoissa työt ovat vähentyneet, ja meidän pitää siihen reagoida, Casagrande kertoi.

Jalkapallotoiminnan keskeytystä jatketaan ainakin 13. toukokuuta saakka. Kilpailutoiminta on arvion mukaan mahdollista aloittaa noin kahden viikon kuluttua siitä, kun joukkuetoiminta käynnistyy. Casagranden mukaan asiassa seurataan hallituksen linjauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 2. Puihin kiinnitetyt runotaulut olivat pitkään ehdolla Heinolan runoviikon ainoaksi ohjelmanumeroksi – luvassa perinteistä ohjelmaa ja vierailevia esiintyjiä
 3. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 4. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 5. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 6. 12 000 uutta alokasta aloittaa varusmiespalveluksen - lue yön uutiskooste
 7. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 8. Pääkirjoitus: Konserttitalon ruma ongelma ei ole ratkeamassa hetkeen
 9. Satu Äijälän Esalainen: Hauskojen tanssivideoiden TikTokista on kehkeytynyt poliittinen vaikuttaja, joka nolasi Trumpinkin
 10. "Viimeinen laadunvarmistus" jää yhä useammin tekemättä – Ruumiinavausten määrä on romahtanut ja asiantuntijat ovat osin eri linjoilla muutoksen syistä
 11. Rikosmysteerejä, kirjallisuutta, parisuhdejuttuja ja Itämeri-tarinoita – tässä 11 podcast-vinkkiä kesään
 12. Humalainen kuski törmäsi autolla puuhun Hollolassa, kyydissä useampi matkustaja
 13. Pirjo-Liisa ja Kari Penttilä viihtyvät kesämökillä Hartolassa niin hyvin, että halusivat muuttaa sinne pysyvästi – "Kahden kodin ylläpitäminen ei tuntunut enää järkevältä"
 14. Evartti ja Elian Web nousivat Suur-Hollola-sankareiksi – "Tunne voittaa Suur-Hollola-ajo Evartilla on sanoinkuvaamaton"
 15. Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.