Ferrari-pomo Binotton mukaan F1-tallit avoimia kauden venyttämiselle

F1 on muiden urheilusarjojen tavoin joutunut siirtämään kauden alkua koronaviruspandemian vuoksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan F1-tallit suhtautuvat avoimesti ehdotukselle kauden jatkamisesta tammikuulle ja kisaviikonloppujen supistamisesta kahteen vuorokauteen, kertoivat muun muassa Autoport - ja Motorsport -lehdet lauantaina.

F1 on muiden urheilusarjojen tavoin joutunut siirtämään kauden alkua koronaviruspandemian vuoksi. Kauden kahdeksan ensimmäistä F1-viikonloppua on joko siirretty tai peruttu. F1-kalenterin ensimmäinen kilpailu on toistaiseksi Kanadan gp 14. kesäkuuta, mutta sen toteutuminen on varsin epätodennäköistä.

F1-sarjan pomo Chase Carey uskoi vielä aiemmin tällä viikolla saavansa kasaan 15–18 kilpailun kalenterin tälle vuodelle, kunhan koronarajoitukset hellittävät.

Jo viikonloppuna näytti kuitenkin siltä, että normaalitilaan ei ole paluuta kuukausiin ja moisen kisakalenterin mahduttaminen tälle vuodelle on siksi epätodennäköistä.

Elokuukin mahdollinen

Ferrari-päällikkö Binotton mukaan tallit ovat mahdollisimman joustavia kalenterin suhteen ja käyvät jatkuvaa keskustelua muun muassa kahden päivän kisaviikonlopuista ja kauden venyttämisestä.

– Minun ja muiden tallipäälliköiden tunne on se, että elämme ratkaisevia hetkiä. Aikataulun suhteen olemme antaneet Careylle ja (Kansainväliselle autoliitolle) FIA:lle vapauden määritellä kalenteri sellaiseksi kuin se näissä olosuhteissa täytyy, Binotto sanoi.

Koronatilanteen salliessa F1-kilpailuja voitaisiin Binotton mielestä ajaa myös elokuussa, jolloin sarja on normaalisti kesätauolla.

– Voisimme myös ajaa kahden vuorokauden viikonloppuja, joissa vapaat harjoitukset ovat lauantaiaamuisin ja siten täyttää logistiset tarpeet, jos kisat ovat lähellä toisiaan.

Binotton mielestä kauden jatkaminen tammikuulle voisi tehdä kaudesta kokonaisemman. Se olisi mahdollista, jos seuraava kausi ei alkaisi ennen maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt aiheuttavat uusia liikenteen poikkeusjärjestelyjä – lue tästä useita katuja koskevat muutokset
 2. Mansikkatilan kesätyösopimuksista syntyi riitaa, kun työn alkamispäivämäärä lykkääntyi: viljelijän mukaan maataloustyön luonne on vakioporukalle itsestäänselvyys
 3. Perinteiset Lahden Kalamarkkinat perutaan tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi
 4. Vastaa kyselyyn: Miten sinä vietät kesälomasi tänä kesänä? Kerro meille!
 5. Lahden konserttitalon taustayhtiöiden rikostutkinta venyy syksyyn – Poliisi vaikenee täysin, mitä asiassa on selvinnyt
 6. Lukijalta: Lahti Events vastaa KymiRingistä Jorma Ratialle
 7. Mies jätti 196 euron taksikyydin maksamatta
 8. Lukijalta: Suomen mansikkasatoa pelastamassa – mikä meni pieleen?
 9. "Nyt pystyy keskittymään urheilulliseen puoleen" – viikonlopun Suur-Hollolassa ei vaellella tapaamassa tuttuja, vaan pysytään omissa katsomolohkoissa
 10. Mies pahoinpideltiin Lahdessa – uhri joutui sairaalaan
 11. Motocrossin KymiRingin MM-osakilpailu siirtyy elokuulta kesälle 2021 – "Kisat ajetaan sovitusti ensi vuonna"
 12. Ensimmäiset LSL:n liikennöimät linja-autot ajavat nyt biodieselillä – päästöt jopa 90 prosenttia pienemmät
 13. Moni ei tiedä tankojuoppouden olevan rikos – joka kuudes pitää humalassa pyöräilyä turvallisena
 14. Etsintäkuulutettu mies varasti naulapyssyn Lahdessa
 15. Lahden kaupunki muistuttaa: autoa ei saa pestä kadulla tai parkkipaikalla – ympäristön ystävä suuntaa pesulaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.