Koronahuolet leviävät Australian jalkapallokentilläkin, seuraomistajalla suuri suru

Australian jalkapalloliigan viimeinen ottelu pelattiin maanantai-iltana. Sari Gustafsson / LEHTIKUVA

STT

Australian liigassa pelaavan Newcastle Jetsin pelaajasta tuli lauantaina Australian ensimmäinen ammattilaisjalkapalloilija, jonka koronavirustesti on ollut positiivinen.

Miehen nimeä ei kerrottu, mutta paikallisten medioiden mukaan hän oli joukkueen kokoonpanossa maanantai-iltana, jolloin Newcastle voitti kotiviheriöllään Melbourne Cityn maalein 2–1. Ottelu pelattiin suljetuin ovin, ja se oli viimeinen ottelu ennen kuin sarja keskeytettiin.

– Newcastle Jets voi vahvistaa, että seuran A-liigajoukkueen pelaaja on saanut positiivisen testituloksen, seura kertoi tiedotteessaan.

– Pelaajan ja hänen perheensä terveydentila on hyvä, ja he ovat parhaillaan Uuden Etelä-Walesin terveysviranomaisten suositusten mukaisessa karanteenissa.

Seura lisäsi, että muidenkin pelaajien ja henkilökunnan jäsenten terveyttä seurataan ja jokainen oireileva asetetaan omatoimiseen eristykseen.

Myös uusiseelantilaisen Wellington Phoenix -joukkueen taustaryhmän jäsenellä on todettu olevan koronavirustartunta. Australian liigassa pelaavan Phoenixin mukaan jalkapallotoimintojen parissa työskentelevä henkilö on antanut positiivisen näytteen ja kaikkien hänen kanssaan tekemisissä olleiden pelaajien sekä henkilökunnan jäsenten terveydentilaa seurataan mahdollisten oireiden varalta.

Australian liiga oli yksi viimeisistä jalkapallosarjoista, jotka olivat vielä käynnissä maailmassa. Pelit kuitenkin laitettiin viimein tauolle maanantain jälkeen.

Kiistaa palkoista

Viikon aikana puhetta on aiheuttanut myös Perth Glory -joukkueen päätös olla maksamatta palkkaa pelaajilleen. Maan jalkapalloilijoiden pelaajayhdistys on uhannut seuraa oikeustoimilla.

Seuroille pelien keskeyttäminen on suuri taloudellinen isku. Useimmat seurat kuitenkin näyttävät odottavan maan jalkapalloliiton FFA:n ratkaisua, jonka pitäisi 22. huhtikuuta avata jatkosuunnitelmia. Sitä ennen useimmat seurat eivät pyri tekemään hätäisiä ratkaisuja taloutensa korjaamiseksi.

Perth Gloryn omistaja Tony Sage kuvaili sydäntä särkeväksi ratkaisuaan jättää pelaajat ilman palkkaa.

– En voi muistaa surullisempia päiviä paitsi ne, kun äitini kuoli ja veljeni kuoli. Se on sydäntä särkevää. Erittäin, erittäin surullista, Sage kertoi West Australian -sanomalehdelle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut