Turkin nyrkkeilyjohto moittii olympiakarsintaa – kolme joukkueen jäsentä sai koronatartunnan Lontoon turnauksessa

Koronatilanteen pahentuessa turnausta jatkettiin ensin ilman yleisöä, kunnes se lopulta keskeytettiin. Kuvituskuva. AFP / LEHTIKUVA

STT

Turkin nyrkkeilyjohto arvostelee rajusti Lontoon olympiakarsintojen järjestäjiä. Turkin joukkueen kolmella nyrkkeilijällä ja yhdellä valmentajalla on todettu turnauksen jälkeen koronavirustartunta.

Euroopan maiden karsinnat järjestettiin maaliskuun puolivälissä, kunnes tapahtuma keskeytettiin 16. maaliskuuta kisojen kolmannen päivän päätteeksi.

Turnaukseen osallistui noin 350 mies- ja naisnyrkkeilijää 12 Euroopan maasta.

– Kansainvälisen olympiakomitean nyrkkeilytyöryhmä ja Lontoon järjestäjät toimivat vastuuttomasti. He käyttäytyivät kuin virusongelmaa ei olisikaan sen sijaan, että olisivat ajoissa keskeyttäneet turnauksen koronavirusuhan takia, Turkin liiton puheenjohtaja Eyup Gozgec moittii järjestäjiä.

Turkin joukkue matkusti Lontooseen 11. maaliskuuta. Heidän ihmeekseen järjestäjät eivät olleet ryhtyneet viruksen varalta juuri minkäänlaisiin varotoimiin majoitustiloissa ja kisapaikalla.

Tilanteen pahentuessa turnausta jatkettiin ensin ilman yleisöä, kunnes se lopulta keskeytettiin.

– Hotellillamme ei tehty mitään. Meille ei järjestetty desinfiointiaineita eikä hanskoja. Siellä ei ollut edes varoituskylttejä, Gozgec jatkoi.

– Valmentajat ja urheilijat söivät itsepalvelutyyliin. Kaikki hakivat annoksensa samasta keittiöstä, eikä sielläkään ollut mitään varotoimia eikä varotuksia.

Lupausta ei pidetty

Ennen turnausta järjestäjät olivat luvanneet varjella kilpailijoita virukselta. Joukkueet ohjeistettiin käsihygieniaan. Sen lisäksi järjestäjät mittasivat urheilijoilta pistokokein kuumetta.

Turnauksen jälkeen Turkin joukkue on ollut karanteenissa.

– Itse voin hyvin ja olen yhdeksättä päivää eristyksissä, Gozgec kertoi.

Euroopan nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Franco Falcinelli arvioi ennen karsintaturnausta, että urheilijoiden sairastumisriski on suuri. Gozgec kertoo luottaneensa järjestäjiin.

– Luulin, että se olisi ollut turvallinen tilaisuus, jossa noudatetaan korkeaa hygieniaa. Britannia on kehittynyt maa, mutta nyt se epäonnistui surkeasti, Gozgec lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asukasyhdistyksen viime hetken vetoomus tehosi: Uudenmaankadun varren kuuset säästyvät sittenkin
 2. Lahden kaupunki käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista
 3. 2.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä lisääntyi edellispäivästä kuudella
 4. Karisma jättää perimättä kahviloilta ja ravintoloilta vuokraa
 5. Lahden keskustan isot liikenneratkaisut siirtyvät kauas tulevaisuuteen – "Turha tuoda käsittelyyn tällä valtuustokaudella"
 6. Asikkalainen Pihamaan tila sai ruokakulttuuripalkinnon
 7. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 8. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 9. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 10. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 11. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 12. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 13. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 14. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 15. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.