LaBalta nimekäs kaappaus – Pieti Poikola lahtelaisseuran peräsimeen

Lahti Basketball sijoittui koronaviruksen vuoksi keskeytetyllä liigakaudella yhdeksänneksi. Mirja Hussain

ESS

Pieti Poikola on miesten Korisliigassa pelaavan Lahti Basketballin uusi päävalmentaja. LaBa tiedotti torstaina tehneensä hänen kanssaan 2+2-vuotisen sopimuksen.

Poikola, 42, on voittanut päävalmentajana kolme Suomen mestaruutta Tampereen Pyrinnössä ja valittu kolme kertaa vuoden valmentajaksi Korisliigassa.

Hän on valmentanut myös Aura Basketia, Turun Riennon ja Tampereen Pyrinnön naisten joukkueita, Forssan Koripoikia, Turun NMKY:ta, islantilaista UMF Tindastollia, Kouvoja ja Tanskan maajoukkuetta.

–  Heti ensimmäisestä keskustelustamme alkaen tuli olo, että puhumme samaa kieltä ja olemme samalla sivulla. Minulle on erittäin tärkeää laadukas harjoittelu ja jatkuva pelaajien sekä myös toiminnan kehittäminen. Siihen kuuluu, että pelaajista pidetään hyvää huolta ja harjoitteluolosuhteet ovat kunnossa. Silloin voin vaatia ja auttaa pelaajia kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Tulos kyllä tulee, kun toiminta on riittävän laadukasta, Poikola sanoo LaBan tiedotteessa.

Poikolan mukaan Lahti tulee pelaamaan hänen alaisuudessaan "dynaamista ja intensiivistä" koripalloa.

– Haluamme auttaa pelaajia kansainvälisillä kentillä tarvittavalle taito- ja intensiteettitasolle. Liigan päätös pienentää ottelumäärä on urheilullisesti mahtava ja auttaa suunnittelemaan harjoittelua tämän ajatuksen pohjalta.

Poikolan edeltäjä Petri Velling valmensi LaBaa kaksi edellistä kautta. Seura tiedotti keskiviikkona, että Vellingin sopimusta ei jatketa.

– Halusimme muuttaa tiettyjä asioita ja pitkät keskustelut Pietin kanssa antoivat sellaisen fiiliksen, että hän on oikea henkilö tekemään muutoksen. Haluamme tuoda lahtelaisuuden takaisin myös kentälle. Se tarkoittaa kovaa asennetta, työtä ja periksiantamattomuutta. Olemme iloisia, että Pieti halusi sitoutua seuraamme pitkällä sopimuksella, seuran toiminnanjohtaja Roope Suonio sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 2. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 3. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 4. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 5. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 6. Hiroshimasta ja Nagasakista 75 vuotta, kynttilät syttyvät Lahdessa ja Vääksyssä
 7. Radiomäellä järjestetään tänä iltana yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Lukijalta: Katkaisuhoitoon pääsee Päijät-Hämeessä nopeasti, kuntoutukseen voi olla viive
 9. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 10. Näppis: Henna on kieltämättä radan varressa mutta ennen kaikkea moottoritien melussa. Nelostien jyrinä yötä päivää. Käykää kuuntelemassa.
 11. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 12. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä – kuljettaja loukkaantui, autosta löytyi huumausainetta
 13. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 14. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 15. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.