LaBalta nimekäs kaappaus – Pieti Poikola lahtelaisseuran peräsimeen

Lahti Basketball sijoittui koronaviruksen vuoksi keskeytetyllä liigakaudella yhdeksänneksi. Mirja Hussain

ESS

Pieti Poikola on miesten Korisliigassa pelaavan Lahti Basketballin uusi päävalmentaja. LaBa tiedotti torstaina tehneensä hänen kanssaan 2+2-vuotisen sopimuksen.

Poikola, 42, on voittanut päävalmentajana kolme Suomen mestaruutta Tampereen Pyrinnössä ja valittu kolme kertaa vuoden valmentajaksi Korisliigassa.

Hän on valmentanut myös Aura Basketia, Turun Riennon ja Tampereen Pyrinnön naisten joukkueita, Forssan Koripoikia, Turun NMKY:ta, islantilaista UMF Tindastollia, Kouvoja ja Tanskan maajoukkuetta.

–  Heti ensimmäisestä keskustelustamme alkaen tuli olo, että puhumme samaa kieltä ja olemme samalla sivulla. Minulle on erittäin tärkeää laadukas harjoittelu ja jatkuva pelaajien sekä myös toiminnan kehittäminen. Siihen kuuluu, että pelaajista pidetään hyvää huolta ja harjoitteluolosuhteet ovat kunnossa. Silloin voin vaatia ja auttaa pelaajia kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Tulos kyllä tulee, kun toiminta on riittävän laadukasta, Poikola sanoo LaBan tiedotteessa.

Poikolan mukaan Lahti tulee pelaamaan hänen alaisuudessaan "dynaamista ja intensiivistä" koripalloa.

– Haluamme auttaa pelaajia kansainvälisillä kentillä tarvittavalle taito- ja intensiteettitasolle. Liigan päätös pienentää ottelumäärä on urheilullisesti mahtava ja auttaa suunnittelemaan harjoittelua tämän ajatuksen pohjalta.

Poikolan edeltäjä Petri Velling valmensi LaBaa kaksi edellistä kautta. Seura tiedotti keskiviikkona, että Vellingin sopimusta ei jatketa.

– Halusimme muuttaa tiettyjä asioita ja pitkät keskustelut Pietin kanssa antoivat sellaisen fiiliksen, että hän on oikea henkilö tekemään muutoksen. Haluamme tuoda lahtelaisuuden takaisin myös kentälle. Se tarkoittaa kovaa asennetta, työtä ja periksiantamattomuutta. Olemme iloisia, että Pieti halusi sitoutua seuraamme pitkällä sopimuksella, seuran toiminnanjohtaja Roope Suonio sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut