Golfin Finnish Challenge jatkossakin Vierumäellä – palkintopotti nousee 200 000 euroon

Euroopan kiertueella pelaava Tapio Pulkkanen sai nostetta uralleen Vierumäen järjestämien villien korttien avulla. Sami Kuusivirta

Juha Hölttä

Golfin Vierumäki Finnish Challenge -turnaus pelataan myös ensi kesänä sekä vuonna 2020. Vierumäki ja European Tour ovat sopineet aiemmin kolme kertaa pelatun haastajakiertueen osakilpailun jatkosta. Kaksivuotisen sopimuksen myötä myös turnauksen kokonaispalkintosumma nousee 200 000 euroon. Ensi kesän pelipäivät ovat 1.–4. elokuuta.

Sopimus on helpotus promoottorina kolme vuotta toimineelle Vierumäen golfyhtiöiden toimitusjohtajalle Jan Ruoholle.

– Kilpailun jatko antaa meille runsaasti vaihtoehtoja yritysyhteistyöhön. Perinteisten yritystapahtumien lisäksi voimme edelleen tarjota ympärivuotista näkyvyyttä kilpailuun kytkeytyen. Kumppanimyyntiin voidaan joustavasti liittää myös Vierumäen muita palveluja. Palaute tärkeimmiltä kumppaneilta on ollut hyvää, sanoo Ruoho tiedotteessa.

Ensi vuoden kumppanimyynti on jo hyvässä vauhdissa.

– Olemme juuri saaneet vahvistusta pääyhteistyökumppaneiden rintamaan.

Pelaajat viihtyneet Vierumäellä

Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtajana syksyllä aloittanut Peter Gabrielsson pitää pelaajilta, kiertueorganisaatiolta ja yhteistyökumppaneilta saatua palautetta selvänä viestinä Vierumäen vahvuuksista.

– Pelaajat ovat viihtyneet Vierumäellä erinomaisesti. Tapahtuman järjestäminen Vierumäellä on helppoa, kun kaikki toiminnot ovat omia ja kun erilaisia palveluita on helppo yhdistää, sanoo Gabrielsson tiedotteessa.

Toimitusjohtaja muistuttaa, että Vierumäki on onnistunut järjestämään hienon tapahtuman jo kolmena vuotena peräkkäin. Hyvät pohjat ovat olemassa.

– On kiistatonta, että tämän kaltaiset onnistumiset ovat omiaan kirkastamaan Vierumäen brändiä – sekä Suomessa että ulkomailla. Kilpailun jatkaminen on meiltä luonteva ratkaisu.

"Tämä on hieno uutinen"

Challenge Touria johtava Alain de Soultrait on mielissään jatkosopimuksesta.

– Tämä on hieno uutinen. Olemme iloisia mahdollisuudesta olla mukana kilpailua kehittämässä vielä kahden vuoden ajan. Olen varma, että pelaajat ilahtuvat huomatessaan Vierumäen kilpailun olevan mukana joulukuun lopulla julkaistavassa alustavassa kiertueohjelmassa, hän sanoo tiedotteessa.

Villeistä korteista apua suomalaisille

Vierumäen kilpailu on poikienut järjestäjille useita villejä kortteja muihin Challenge Tourin kisoihin ja niiden avulla suomalaisammattilaiset ovat saaneet mahdollisuuden pelata Euroopan kakkostason kiertueen muissa kilpailuissa.

– Ilman Vierumäen järjestämiä kutsuja olisin todennäköisesti pelannut kauden 2017 etupäässä Nordic Leaguen puolella, arvelee Tapio Pulkkanen, joka voitti vuoden 2017 Challenge Tourin rankingin ja aloitti nyt toisen kautensa Euroopan pääkiertueella.

Myös Kalle Samooja on päässyt hyödyntämään pelioikeuksia ja sai pelioikeuden jo alkaneelle uudelle Euroopan Tourin kaudelle.

– Ilman kotimaan kilpailua olisin päässyt kaudella 2016 pelaamaan Challenge Tourilla todennäköisesti vain noin viisi kilpailua. Vierumäen järjestämien villien korttien ansiosta startteja tuli neljätoista. Ne auttoivat täyteen pelioikeuteen kaudelle 2017, kiittelee Samooja tiedotteessa.

Tänä vuonna hän oli yksi Challenge Tourin ranking-menestyjistä.

Challenge Tour on miesten ammattilaisgolfin kakkostason kiertue Euroopassa. Vierumäki Finnish Challenge on järjestetty vuodesta 2016 alkaen. Tänä vuonna voittajaksi pelasi Kim Koivu, joka hänkin nousi Euroopan kiertueelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronakevään ketutuksesta syntyi sarja kirkkovenekoruja, jotka pelastivat hollolalaisen kultasepän konkurssilta
 2. Rikoksilla oireilevia nuoria pitää auttaa jo vankilassaoloaikana – "Me emme tuomitse tai ylenkatso"
 3. Huvivenekin tarvitsee nyt päällikön, määrittää uusi vesiliikennelaki – "Soutuveneessäkin pitää jonkun ottaa vastuu"
 4. Kiistelty laki hidasautoista voi vielä kaatua – "Useita muutoksia tarvitaan, jos ratkaisu yleensä löydetään"
 5. Lahden seudun ilmaa on hyvä hengittää suurimman osan ajasta, kertoo tuore raportti
 6. Nelostien pullonkaula katoaa: Hartolan-Oravakivensalmen osuus sai rahoituksen hallituksen lisätalousarvioesityksessä
 7. Maailmassa ei ole vain yhtä viittomakieltä, kuten monet kuulevat luulevat – Jotkut jopa pähkäilevät, voivatko viittomakieliset ajaa autoa
 8. Pääkirjoitus: Koronakriisistä seuraa kaikkien aikojen hevoskuuri
 9. Ennätysmäärä kokelaita kirjoitti tänä keväänä vähintään viisi laudaturia – huippuarvosanoja kirjoittavien määrä on noussut kymmenessä vuodessa
 10. Mikael Hoikkalan Esalainen: Olenko juppi vai juntti, kun viiletän trikoissa pitkin maaseudun teitä?
 11. Ripeys pelasti vesistön Lahden Jokimaan suurpalossa – "Alussa meinasi tulla pieni paniikki"
 12. Ohikulkijat hieraisivat silmiään Lahdessa – rasismin vastainen kannanotto ilmestyi LAD-museon seinään, asialla muraalitaiteilijat
 13. Lisätalousarvioesitys on jättimäinen 5,5 miljardin euron toimenpidekokonaisuus
 14. Tikka hakkasi väärää puuta – aiheutti maastopalon Padasjoella
 15. Huumejuttu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa: syyttäjän mukaan 3,6 kiloa maahan piilotettua amfetamiinia vaihtoi käsiä Lahdessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.