Yleisurheilun EM-kisojen valmistelu etenee – "Tavoite on, että ne pystytään järjestämään Pariisissa"

Tavoite on, että EM-kisat pystytään järjestämään Pariisissa, samoin kuin maastojuoksun EM:t Irlannin Dublinissa myöhemmin syksyllä, kertoo Pihlakoski. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Yleisurheilun EM-kisoista saattaa tulla yksi tämän vuoden suurimmista urheilutapahtumista, kun Tokion olympiakisat ja jalkapallon EM-lopputurnaus siirtyivät koronaviruksen tieltä ensi vuoteen.

Yleisurheilun Euroopan mestaruuksista on määrä mitellä Pariisissa vuoden 1938 jälkeen ensi kertaa 25.–30. elokuuta. Euroopan yleisurheiluliiton EA:n luottamuselimen jäsenet kävivät aiheesta keskiviikkona videopuhelupalaverin.

– EM-kisojen valmistelua jatketaan suunnitellusti. Tavoite on, että ne pystytään järjestämään Pariisissa, samoin kuin maastojuoksun EM:t Irlannin Dublinissa myöhemmin syksyllä, kertoo Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen suomalaisjäsen Antti Pihlakoski, joka seurasi EA:n videopalaveria.

Hän ei ennakoi, minkälaisessa aikaikkunassa yleisurheilun EM:t mahdollisesti kisataan, jos koronavirus koettelee pidempään maailmalla.

– EA haluaa antaa toivoa, että EM-kisat järjestetään elokuun lopussa, kunhan tilanne rauhoittuu viruksen osalta ja viranomaiset antavat kilpailujen järjestämiselle mahdollisuuden.

Kansainvälinen yleisurheilukalenteri menee tänä keväänä joka tapauksessa uusiksi. Koronapandemian tieltä väistyivät Timanttiliigan alkukauden Dohan ja Kiinan kilpailut.

GP-sarjan alku liipasimella

Kotimaisen yleisurheilun kisakalenteria koronavirus on jo muokannut niin, että kilpailutoiminta pääsee vauhtiin aikaisintaan kesäkuussa.

– Urheiluliiton myöntämistä kisoista on peruttu kilpailut toukokuun loppuun saakka, ja SM-maastojuoksut ja -kävelyt on siirretty syksylle. Tämän päätimme jo silloin, kun hallitus teki linjauksen suurten yleisötapahtumien kieltämisestä, selvittää Suomen urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Sami Itani.

SUL:n lippulaivan, yleisurheilun GP-sarjan on määrä alkaa 3. kesäkuuta Joensuussa.

– GP-sarjan kisoista ei ole tehty päätöksiä. Keskustelemme kisajärjestäjien kanssa. On mahdollista, että tulee siirtoja. Täytyy myös neuvotella televisioinnista huolehtivan Yleisradion kanssa, Itani sanoo.

Näinä aikoina tulevista urheilutapahtumista huolehtiminen tuntuu hieman irvokkaaltakin, kun koronan aiheuttama ahdistus on levinnyt myös Suomeen.

– Tämä on ahdistavaa monelle. Toivottavasti tästä selvitään. Tässä on tavallaan kansalaisyhteiskunnan tilaisuus nostaa päätään, kun taloudella ja yrityksillä menee huonosti. Tämä on testi Suomelle siinä mielessä, että voimme tulla takaisin kenties taloudellisesti pienempänä, mutta inhimillisesti isompana, Itani päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilukanavat koronan kourissa: Tarjontaa riittää, mutta nostalgia ei kannattele loputtomiin – ”Vähän kuin katsoisi romanttista komediaa”
 2. Huutaja voi jäädä rannalle nettihuutokaupassa – oikeusasiamies vaatii ulosottomiestä huolehtimaan ostajaehdokkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta
 3. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 4. Jenna Lindén on liikuttanut ja opastanut ihmisiä maailmalla – koronavirustilanne pysäytti Sveitsissä asuvan lahtelaisen arjen
 5. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 6. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 7. Ylen gallup: Koronakriisi paisutti SDP:n suosiota – pääministeripuolue nousi lähes perussuomalaisten rinnalle
 8. Yhteys Lahden Myllysaareen on nyt poikki, silloista huonokuntoisin saa uudet puupalkit
 9. MTV: Hollannissa pysäytettiin Suomeen matkalla ollut iso huumelasti, Helvetin enkeleitä vangittu tapaukseen liittyen
 10. Nyt pitää tehostaa pintojen putsausta – lue siivousvinkit virusten karkotukseen
 11. 8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa
 12. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 13. Tutkimus kumoaa pinttyneet väitteet: Koko Suomen maaseutu ei tyhjene, vain neljäsosa alueista taantuu pysyvästi
 14. Pandemia vaikuttaa myös hiihtäjien talouteen – Perttu Hyvärinen: "Edessä on iso haaste"
 15. Uskaltaako kotiinsa tilata nyt siivoojaa? Lahtelainen siivousalan yrittäjä kertoo, miten vastuullinen epidemiasiivoaja toimii

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.