Yleisurheilun EM-kisojen valmistelu etenee – "Tavoite on, että ne pystytään järjestämään Pariisissa"

Tavoite on, että EM-kisat pystytään järjestämään Pariisissa, samoin kuin maastojuoksun EM:t Irlannin Dublinissa myöhemmin syksyllä, kertoo Pihlakoski. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Yleisurheilun EM-kisoista saattaa tulla yksi tämän vuoden suurimmista urheilutapahtumista, kun Tokion olympiakisat ja jalkapallon EM-lopputurnaus siirtyivät koronaviruksen tieltä ensi vuoteen.

Yleisurheilun Euroopan mestaruuksista on määrä mitellä Pariisissa vuoden 1938 jälkeen ensi kertaa 25.–30. elokuuta. Euroopan yleisurheiluliiton EA:n luottamuselimen jäsenet kävivät aiheesta keskiviikkona videopuhelupalaverin.

– EM-kisojen valmistelua jatketaan suunnitellusti. Tavoite on, että ne pystytään järjestämään Pariisissa, samoin kuin maastojuoksun EM:t Irlannin Dublinissa myöhemmin syksyllä, kertoo Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen suomalaisjäsen Antti Pihlakoski, joka seurasi EA:n videopalaveria.

Hän ei ennakoi, minkälaisessa aikaikkunassa yleisurheilun EM:t mahdollisesti kisataan, jos koronavirus koettelee pidempään maailmalla.

– EA haluaa antaa toivoa, että EM-kisat järjestetään elokuun lopussa, kunhan tilanne rauhoittuu viruksen osalta ja viranomaiset antavat kilpailujen järjestämiselle mahdollisuuden.

Kansainvälinen yleisurheilukalenteri menee tänä keväänä joka tapauksessa uusiksi. Koronapandemian tieltä väistyivät Timanttiliigan alkukauden Dohan ja Kiinan kilpailut.

GP-sarjan alku liipasimella

Kotimaisen yleisurheilun kisakalenteria koronavirus on jo muokannut niin, että kilpailutoiminta pääsee vauhtiin aikaisintaan kesäkuussa.

– Urheiluliiton myöntämistä kisoista on peruttu kilpailut toukokuun loppuun saakka, ja SM-maastojuoksut ja -kävelyt on siirretty syksylle. Tämän päätimme jo silloin, kun hallitus teki linjauksen suurten yleisötapahtumien kieltämisestä, selvittää Suomen urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Sami Itani.

SUL:n lippulaivan, yleisurheilun GP-sarjan on määrä alkaa 3. kesäkuuta Joensuussa.

– GP-sarjan kisoista ei ole tehty päätöksiä. Keskustelemme kisajärjestäjien kanssa. On mahdollista, että tulee siirtoja. Täytyy myös neuvotella televisioinnista huolehtivan Yleisradion kanssa, Itani sanoo.

Näinä aikoina tulevista urheilutapahtumista huolehtiminen tuntuu hieman irvokkaaltakin, kun koronan aiheuttama ahdistus on levinnyt myös Suomeen.

– Tämä on ahdistavaa monelle. Toivottavasti tästä selvitään. Tässä on tavallaan kansalaisyhteiskunnan tilaisuus nostaa päätään, kun taloudella ja yrityksillä menee huonosti. Tämä on testi Suomelle siinä mielessä, että voimme tulla takaisin kenties taloudellisesti pienempänä, mutta inhimillisesti isompana, Itani päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä
 2. Orimattilalainen Jani Paukku on Suomen vaarallisimmassa työssä: "Moni ajattelee, että täällä voi suhata, miten sattuu"
 3. Kinnarin tilalla Hollolassa pannaan nyt lautaselle suolaista ja makeaa kuin juhlan kunniaksi – tilamyymälöissä ja sisustuskahviloissa käy kova vilske, ja myyntiluvuissa ohitetaan paikoin viime kesän numerot
 4. Sopimuspalokuntien toiminta uudistuu: koko maassa puhuttaneet korvauskiistat aiheuttavat luultavasti koko varallaolojärjestelmän uusiutumisen
 5. Varo: Tässä kulkee elävä hevonen – "Usein hevosen jalka on mennyt vaneripohjaisen trailerin lattian läpi"
 6. Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi
 7. Minna Laaksonen kinusi pyllyjumppapuvun – Aerobic vyöryi saleihin 1980-luvulla ja mullisti ryhmäliikunnan
 8. Lahtelaiset radonurakat menevät markkinaoikeuden ratkaistavaksi - Tarjouskilvan hävinnyt yrittäjä väittää Lahden Talojen maksavan roimaa ylihintaa
 9. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 10. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen
 11. On pakko painaa pitkää päivää – elokuvantekijöillä on nyt kiire kuroa umpeen koronaepidemian sotkemia aikatauluja
 12. FC Kuusysissä pelaavat Venla ja Maija Meronen tähtäävät liigapelaajiksi – mahdollinen kohtaaminen olisi uusi kokemus aina samalla puolella pelanneille siskoksille
 13. Jussi Eerikäisen Vierailija-kolumni: Iällä on väliä – valitettavasti
 14. Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille
 15. Muumimaailmassa sadusta tulee hetkeksi totta – Tove Janssonin rakastettujen tarinoiden hahmoja pääsee tapaamaan poikkeuskesänäkin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.