Peräkkäisten otteluiden sarja jatkunee keväällä – FC Lahden luottomies sai menneen kauden pettymyksistä lisämotivaatiota

Mikko Hauhia jatkaa myös ensi kaudella FC Lahden puolustuksessa. Mirja Hussain

Esa Rauhanlaakso

FC Lahden monivuotinen kapteeni, laitapuolustaja Mikko Hauhia, 34, jatkaa lahtelaisjoukkueessa myös kauden 2019. Hauhia ja FC Lahti tekivät perjantaina vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Samalla jatkunee Hauhian komea peräkkäisten otteluiden sarja. Hauhia on pelannut Veikkausliigassa peräti 174 ottelua peräkkäin alusta loppuun asti. Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti debytoi FC Lahdessa jo kesäkuussa 2003. Sen jälkeen mies on pelannut FC Lahden paidassa 365 sarjaottelua, joka on myös seuran ennätys. Viime kaudella Hauhia teki yhden maalin Veikkausliigassa.

Kokenut Hauhia on urallaan pelannut Veikkausliigaa myös HJK:ssa, jossa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta. Lisäksi Hauhia on pelannut Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla AB:n riveissä.

Hauhia kertoo seuranneensa joukkueen rakentamista ja pitää ensi kauden FC Lahtea potentiaalisena joukkueena.

– Viime kausi oli pettymys, mutta se antaa vain lisämotivaatiota tulevaan kauteen, johon lähden innoissani ja luottavaisena. Meillä on paljon mielenkiintoisia pelaajia. Uskon, että meille tulee onnistunut talvikausi ja olemme valmiita menestymään kun Veikkausliiga alkaa. Meillä on tulossa hieno kausi, Hauhia kertoo.

Kausikortteja myyty noin tuhat

FC Lahden jo hyväksytyksi ilmoittama kausikorttikampanja jatkuu tammikuun 15. päivään asti. Kausikortteja on mennyt lähes tuhat.

– Kortteja menee koko ajan kaupaksi, FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen sanoo.

FC Lahti hyväksyi kampanjan, vaikka alkuperäinen tavoite, 3000 kausikorttia, on kaukana.

– Halusimme poistaa ihmisten epävarmuuden siitä, toteutuuko kampanja. Uskomme, että pääsemme riittävän korkeaan kausikorttien lukumäärään kevääseen mennessä, Honkanen sanoo.

Honkanen uskoo kausikorttimyynnin jatkuvan tammikuun puolivälin jälkeenkin, vaikka 59 euron hintainen erikoiskausikortti poistuu valikoimasta. Jäljelle jäävät edelleen kaksi erikoishintaryhmää, 79 euroa ja 169 euroa.

Viime kaudella kausikortin hinta oli ennakkoon 175 euroa ja normaalihinta oli noin 200 euroa. Kausikortteja myytiin kaudella 2018 noin 750 kappaletta.

Honkanen myöntää, että rahallisesti FC Lahti ei ole päässyt vielä viime vuoden kausikorttimyynnin tasolle.

– Nyt jouluun mennessä oli myyty melkein tuhat ja oletusarvo on, että keväällä myydään kortteja vielä paljon, ensi keskiviikkona viimeisen työpäivänsä FC Lahden toimitusjohtajana tekevä Honkanen sanoo.

Tällä hetkellä FC Lahti markkinoi oman kuvan saamista FC Lahden viralliseen pelipaitaan. 79 euron ja 169 euron kausikorteilla kannattaja saa kuvansa pelipaidan numeroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 3. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 4. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 5. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 6. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 7. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 8. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 9. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 10. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 11. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 12. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 13. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 14. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 15. Lasten pihaparlamentti Lahden Villähteellä antoi arvionsa entiselle bussitehtaalle oppimisympäristönä – kun kiipeilytelineet uupuvat, heitellään vaikka hiekkaa ja leikitään peiliä joka päivä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.