Uimaliitto peruutti kansalliset arvokilpailut kesäkuun loppuun asti

Uintikisat jatkuvat, kun koronavirustilanne sallii harjoittelun ja kisojen järjestämisen. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Suomen uimaliitto on peruuttanut kesän 2020 kansalliset arvokilpailut koronaviruspandemian takia. Peruutettuja kilpailutapahtumia on yhteensä kuusi, ja niiden joukossa ovat taitouinnin, uimahyppyjen ja uinnin Suomen mestaruuskilpailut.

– Suomen uimaliitto kantaa vastuuta jäsenistöstään ja tahtoo kaikin keinoin edistää heidän terveyttään ja hyvinvointiaan, Uimaliitto perusteli ratkaisua.

Liitto totesi, että urheilijoiden harjoitusmahdollisuudet ovat heikentyneet viranomaismääräysten seurauksena, eivätkä harjoitusmahdollisuudet ole tasapuoliset Suomen eri alueilla.

Kisat jatkuvat, kun koronavirustilanne sallii harjoittelun ja kisojen järjestämisen.

– Suomen uimaliitto seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja arvioi käytettävissä olevan tiedon perusteella mahdollisuuksia järjestää näyttökilpailuita tarpeen mukaan sovelletuin järjestelyin myöhemmin vuoden 2020 aikana, liitto ilmoitti.

Perutut kilpailut ovat Tampereen Rollo-tapahtuma 5.–10. kesäkuuta, taitouinnin, uimahyppyjen ja ikäkausiluokkien SM-kilpailut 12.–14. kesäkuuta Kuopiossa, Helsingissä ja Jyväskylässä sekä Helsingin SM-uinnit 25.–28. kesäkuuta.

Kilpailut on peruttu kesäkuun loppuun asti. Jatkosta päätetään myöhemmin.

Maantiejuoksun SM-kilpailut siirtyivät syksyyn

Maantiejuoksun SM-kilpailut siirtyvät ensi syksyyn. Maantiekisat oli tarkoitus järjestää huhtikuussa Kuopiossa, mutta koronavirusuhka siirsi kisat Vantaan maratonin yhteyteen 10. lokakuuta.

Vantaan kisoissa juostaan Suomen mestaruuksista miesten ja naisten maratonilla, puolimaratonilla sekä nuorten sarjoissa 10 kilometrin maantiejuoksussa.

Päätöksen Kuopion kisojen siirrosta teki Urheiluliiton kilpailuvaliokunta.

Urheiluliitto siirsi jo aiemmin maastojuoksun SM-kilpailut toukokuulta syksyyn. Maastokisat järjestetään 27. syyskuuta Kurikan urheilupuistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asukasyhdistyksen viime hetken vetoomus tehosi: Uudenmaankadun varren kuuset säästyvät sittenkin
 2. Lahden kaupunki käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista
 3. 2.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä lisääntyi kuudella
 4. Karisma jättää perimättä kahviloilta ja ravintoloilta vuokraa
 5. Lahden keskustan isot liikenneratkaisut siirtyvät kauas tulevaisuuteen – "Turha tuoda käsittelyyn tällä valtuustokaudella"
 6. Asikkalainen Pihamaan tila sai ruokakulttuuripalkinnon
 7. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 8. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 9. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 10. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 11. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 12. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 13. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 14. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 15. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.