Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuottelut siirtyvät

Uefa vahvisti finaalipelien siirtymisen kotisivuillaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vahvisti maanantaina , ettei miesten ja naisten Mestarien liigan loppuotteluita pelata toukokuussa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Myös Eurooppa-liigan finaali siirtyy toukokuulta myöhemmäksi.

Siirtojen syynä on eri puolilla jylläävä koronaviruspandemia. Loppuotteluiden uudet ajankohdat eivät ole tiedossa.

Uefan päätös ei tullut yllätyksenä, sillä käytännössä kaikki kansalliset sarjat ovat tällä hetkellä tauolla koronaviruksen takia. Miesten EM-kisat Uefa siirsi jo aiemmin tulevalta kesältä ensi vuodelle.

Miesten Mestarien liigan loppuottelu oli määrä pelata Istanbulissa 30. toukokuuta ja naisten finaali Wienissä 24. toukokuuta. Eurooppa-liigan finaalin oli tarkoitus olla 27. toukokuuta Puolan Gdanskissa.

Miesten Mestarien liigassa Atletico Madrid, PSG, Atalanta ja Leipzig ehtivät varmistaa puolivälieräpaikkansa ennen kuin koronavirus sulki stadioneiden ovet.

Nähdäänkö yksiosaisia ottelupareja?

Jos Mestarien liigaa ei pystytä viemään läpi, se on todennäköisesti iso talousisku seuroille. Viime kaudella Uefa jakoi yhteensä 1,9 miljardia euroa palkinto- ja televisiotuloja Mestarien liigassa mukana olleille seuroille.

Uefa saattaa joutua harkitsemaan esimerkiksi pudotuspelien jatkamista yksiosaisilla ottelupareilla ja eräänlaista neljän joukkueen lopputurnausta otteluohjelman tiivistämiseksi.

– Nuokin ovat vaihtoehtoja. Meillä on erilaisia vaihtoehtoja, mutta tällä hetkellä on liian aikaista sanoa mitään konkreettista. Mikään ei ole varmaa, sillä emme tiedä, koska koronaviruspandemia pysähtyy ja pystymme taas pelaamaan, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi viime viikolla.

Koronavirus on pannut jalkapallon lisäksi lähes kaiken muunkin kilpaurheilun tauolle. Valtaosa lähikuukausien isoista urheilutapahtumista on siirretty tai peruttu.

Fifa-pomo miettii keinoja

Jalkapallo on nyt ja vielä ties kuinka kauan pysähdyksissä koronaviruspandemian takia, ja Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino hahmottelee lajille selviytymisstrategiaa viruksen myötä räjähtäneen talouskriisin suhteen. Yksi optio olisi "vähemmän, mutta tärkeämpiä pelejä".

– Ehkä voimme uudistaa jalkapallon ottamalla askeleen taaksepäin, Infantino toteaa 50-vuotishaastattelussaan italialaislehti Gazzetta dello Sportille .

– Vähemmän, mutta mielenkiintoisempia turnauksia. Ehkä vähemmän joukkueita, mutta enemmän tasaisuutta. Vähemmän, mutta tärkeämpiä pelejä turvaamaan pelaajien terveyttä.

Ennen pandemian puhkeamista Infantino lisäsi jo entisestään pulleaan jalkapallokalenteriin täytettä laajentamalla miesten MM-lopputurnauksen 48 maan tapahtumaksi. Tavoitteena oli myös tehdä Fifan seurajoukkueiden MM-turnauksesta 24 joukkueen kilpailu ensi vuodeksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut