Kolme LHS:n mäkihyppääjää MM-kotikisoissa – Ahonen, Kytösaho ja Tervahartiala läpäisivät valintaseulan, Pohjola PM-kisoihin Otepäähän

Mico Ahonen Mirja Hussain

Esa Rauhanlaakso

Suomen hiihtoliitto on nimennyt mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet 20. tammikuuta Lahdessa käynnistyviin nuorten MM-kisoihin.

Lahden Hiihtoseurasta joukkueeseen on nimetty kolme mäkihyppääjää. Naisissa Julia Tervahartiala on kahden naisen joukkueen toinen hyppääjä. Miehissä Mico Ahonen ja Niko Kytösaho pääsivät viiden miehen joukkueeseen.

Niko Kytösaho Mirja Hussain

Ahonen ja Kytösaho hyppäsivät viikonloppuna FIS-cupissa Puolan Zakopanessa. Ahonen oli lauantain kilpailussa 20:s ja sunnuntaina 14:s. Kytösahon sijoitus oli molempina päivinä 27:s. Ahonen oli lauantaina paras suomalaishyppääjä ja toiseksi paras sunnuntaina. Sunnuntaina Kuusamon Erä-Veikkojen Kalle Heikkinen oli kilpailun kolmastoista ja paras suomalainen.

LHS:n Arttu Pohjola jäi lopulta kisajoukkueen ulkopuolelle. Kolme muuta miesten paikkaa ottivat Heikkinen, Henri Kavilo (Puijon Hiihtoseura) ja Heikkisen seurakaveri Jonne Veteläinen.

Julia Tervahartiala Aatu Raninen

Yhdistetyn joukkueeseen nimettiin naisissa Annamaija Oinas ja Pinja Koivisto. Oinas on mukana myös mäkihypyssä. Miesten yhdistetyssä joukkueessa ovat Waltteri Karhumaa, Wille Karhumaa, Atte Kettunen, Otto Niittykoski ja Perttu Reponen.

Maastohiihdon joukkueet nimettiin jo viime viikolla. Siellä lahtelaisväriä pitävät yllä Nastolan Nasevan Rebecca Immonen ja Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen.

Pohjola PM-kisoihin

Arttu Pohjola jäi lopulta MM-kisajoukkueen ulkopuolelle, mutta hän on mukana 25.–27. tammikuuta Viron Otepäässä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Otepäähän lähetettävässä mäkijoukkueessa on mukana myös LHS:n Tuomas Kinnunen ja Kasperi Siven. Neljäs hyppääjä on Puijon Hiihtoseuran Tomas Kuisma.

Otepään yhdistetyn kisaan osallistuu Lahden Hiihtoseurasta Rasmus Ähtävä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.