Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Viritä vapaalle

Lumivärjäystä, äijäbalettia ja tietotekniikkaa - opistoissa on tarjolla monenlaista myös kevätkaudeksi

Myös kieltenopetusta on keväällä tarjolla runsaasti. Wellamo-opistolla tarjolla on esimerkiksi tankeroenglannin kurssi. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden seudulla sekä Wellamo-opisto että Harjulan kansalaisopisto tarjoavat kursseja myös pelkän kevätkauden ajaksi.

Wellamo-opistolla kevätkaudeksi on tarjolla esimerkiksi runsaasti tietotekniikkakursseja aivan perusteista vaikkapa Facebookin ja Instagramin sekä tabletin käyttöön. Kielikursseilla pääsee opiskelemaan muiden kielten lisäksi esimerkiksi tankeroenglantia, esperantoa, kiinaa ja japania.

Kuvataiteesta innostuneille tarjolla on muun muassa lyhytkursseja, joilla voi kokeilla koristemaalausta puulle, muotipiirustusta ja nukkekodin sisustusta. Tarjolla on myös mosaiikin tekemistä munankuorista.

- Aivan uutena on englannin ylin taso, jota on toivottu, Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-Sankola-Peltola kertoo kevän uutuuksista.

Äijäbalettia oli tarjolla syksyllä lyhytkurssina, nyt viikottaisena.

Ylä-Sankola-Peltolan mukaan kevätkauden merkitys ja tammikuussa alkavien kurssien tarve on korostunut. Aiemmin ihmiset aloittivat uusia kursseja vähemmän tammikuussa.

Harjulan kansalaisopistolla tarjolla on kevätkaudella esimerkiksi uusia vauvamuskareita ja äiti-vauva-jumppia. Myös yin & yang -joogassa aloittaa uusi ryhmä.

Lisäksi tekemään pääsee esimerkiksi pääsiäiskoristeita sekä puupiirroksia. Lumivärjäyskurssilla kankaita värjätään lumen avulla.

Kurssisihteeri Tea Hannukainen Harjulan kansalaisopistosta sanoo, että pääsääntöisesti opiston kurssit alkavat syksyllä ja jatkuvat kevääseen. Jo alkaneille kursseille mukaan voi silti päästä, mikäli kurssi ei ole täynnä tai joku on jättänyt sen kesken.

Myös Wellamossa jo syksyllä alkaneille kursseille pääsee, mikäli niillä vielä on tilaa.

Wellamo-opiston kevään ilmoittautumisaika alkoi keskiviikkona 3. tammikuuta kello 10. Harjulan kansalaisopistolla käynnissä on jatkuva ilmoittautuminen.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi