Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Tiede ja tekniikka

Puhelinsovellukset tehostavat kävelylenkkiä – tutuille voi myös jakaa tiedon siitä, mihin koira teki tarpeensa

Vinkkejä koiran kanssa touhuamiseen ja liikkumiseen voi etsiä myös lukuisista puhelinsovelluksista.

Vinkkejä koiran kanssa touhuamiseen ja liikkumiseen voi etsiä myös lukuisista puhelinsovelluksista.

Sirius Koiran Kuntopolku on suomalainen mobiilisovellus koiran hyvinvointia tukemaan. Tavallinenkin kävelylenkki tehostuu, kun mukaan lisätään muutamia helppoja harjoituksia. Siriuksen on kehittänyt eläinfysioterapeutti Susanna Vartiainen.

Jokaiselle koiralle voi luoda sovelluksessa profiilin ja seurata koiran vointia toimintakykytestin avulla. Sovelluksessa voi ansaita tassupisteitä ja sen yhteydessä on kalenteri, johon harjoitukset voi merkitä. Perusversio sovelluksesta on ilmainen.

Niin ikään suomalainen Wandering tails -sovellus yhdistää koirakansaa ympäri Suomen tai jopa maailman. Sovelluksen avulla voi löytää hyväksi havaittuja taukopaikkoja, uimapaikkoja, koiraystävällisiä majoituksia, sopivia ulkoilualueita ja jopa uusia koiraystäviä.

Englanniksi temppuja ja tehtäviä löytyy esimerkiksi ilmaisesta Dogo-sovelluksesta, jossa on ohjeet yli 60 tempun kouluttamiseen.

Lenkkien pituutta voi seurata Dogwalk-sovelluksella. Sovellus toimii kuten muutkin reittiä mittaavat sovellukset, mutta sovellukseen voi merkitä esimerkiksi sen, milloin ja missä koira teki tarpeensa. Merkinnät voi myös jakaa ystäville ja perheelle, koska miksipä ei.

Ja jos jotain tapahtuu, apua saattaa löytyä Firstvet-digieläinklinikalta. Puhelinsovelluksen avulla saa yhteyden suomalaiseen eläinlääkäriin. Eläinlääkäri antaa kotihoito-ohjeet tai ohjaa hakeutumaan lähimmälle klinikalle. Palvelu sopii parhaiten hoidon tarpeen arviointiin. Digikäynnit ovat maksullisia, mutta ne sisältyvät joidenkin lemmikkivakuutusten hintaan.

Kaikki sovellukset ovat saatavissa sekä Android-puhelimiin että iPhonelle.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi