Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Tiede ja tekniikka

Kysely: Yhdysvaltalaiset uskovat, että vuonna 2030 käytetään virtuaalisia kotiapulaisia ja matkustetaan kapselissa

Moni kyselyyn vastannut yhdysvaltalainen uskoo, että heidän kodissaan työskentelee palvelusrobotti vuonna 2030. Arkistokuvassa NAO-robotti Zirpa. Kuva: Agata Anttonen

Enemmistö yhdysvaltalaisista uskoo, että vuonna 2030 sähköinen liikenne on valtavirtaa ja kotiaskareissa ihmisiä auttavat robotit.

Ohjelmistoyritys Dassault Systèmesin USA:ssa teettämän kyselyn mukaan ihmiset uskovat vahvasti, että liikenne sähköistyy voimakkaasti ja sitä myötä energiatehokkuus kohenee.

Vastaajista 71 prosenttia arvioi käyttävänsä sähköautoa vuonna 2030. 73 prosenttia arvelee hyödyntävänsä tuolloin kotonaan etävalvottuja laitteita.

Neljä kymmenestä vastaajasta uskoo, että heidän kodissaan työskentelee tulevaisuudessa virtuaalinen kotiapulainen tai palvelusrobotti.

Vähän yli puolet ennakoi, että suunnitteilla oleva, alipaineistetussa putkessa kulkeva hyperloop-kapseli on 2030 tavallisten ihmisten käytössä.

Neljä kymmenestä ennustaa myös, että tulevaisuudessa kaupungeissa matkataan ilmataksilla.

– Moni sellainen asia, jota Suomessa pidetään vielä täysin scifinä, näyttäytyy USA:ssa jo lähitulevaisuuden asiana. Kuluttajat odottavat elämäänsä aika suurta muutosta, ja tässä kehityksessä suomalaisten tulisi olla hereillä. Meillä sorrutaan liian usein parantamaan vanhaa sen sijaan, että oikeasti innovoisimme jotain täysin uutta, summaa Dassault Systèmesin Suomen maajohtaja Matti Saarenoksa.

Kyselytutkimus tehtiin viime vuoden lopulla verkkokyselynä, ja siihen vastasi 1 000 yhdysvaltalaista. Kyselyn tilasi ohjelmistoyritys Dassault Systèmes, ja sen toteutti riippumaton markkinatutkimusyritys CITE Research.

Tuomas Massinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi