Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Tiede ja tekniikka

Helsingissä järjestetään taas Tieteen päivät, ohjelmaa myös muissa yliopistokaupungeissa

Erikoistutkja Jari Liski kertoi ilmakehästä ja ilmaston muutoksesta Tieteen päivillä vuonna 2003. Kuva: Wilma Hurskainen

Suomen suurin tiedetapahtuma Tieteen päivät järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksella tällä viikolla eli 9.–13.1..

Aiheina on muun muassa eläinten rohkeus, nykyajan tutkimusmatkat, ilmastonmuutos ja moraalinen rohkeus. Kahden suurimman salin ohjelmaa voi seurata myös suorana verkosta. Ne lähetetään suorana Tieteellisten seurain valtuuskunnan Tiedetv-kanavalle YouTubeen.

Tapahtuman jälkeen videot löytyvät Tiedetv:stä tallenteina. Tieteen päivien ohjelmaa on videoitu vuodesta 2009, ja aiemmista tapahtumista löytyy YouTubesta kaiken kaikkiaan 180 videota.

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista.

Ohjelmaa myös muissa kaupungeissa

Tieteen päivät järjestetään Helsingissä viisipäiväisinä joka toinen vuosi tammikuussa.

Muissa yliopistokaupungeissa järjestetään kaksipäiväisiä Tieteen päiviä. Tänä vuonna Tieteen päiviä vietetään Tampereella, Oulussa, Mikkelissä, Joensuussa , Kuopiossa, Rovaniemellä ja Turussa.

Ohjelma sisältää lisäksi keskusteluja ja väittelyitä, erikoisseminaareja, näyttelyitä, uutuuskirjoja ja planetaarioesityksiä.

Tieteen päivien järjestäjätahot ovat Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Finska Vetenskaps-Societeten – Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia ja Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland. Päiviä tukevat lisäksi Tieteen tiedotus ry ja Koneen Säätiö.

Tieteen päiville osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää tapahtumasta sen kotisivuilta.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi