Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Terveys ja hyvinvointi

Pääsetkö kyykkyyn ja mitä asento merkitsee sinulle?

Kysely

Kyykky on yksi ihmisen perusliikemalleista ja siksi sinne pääseminen on suositeltavaa. Kyykkytaidon puuttumisesta ei kannata fysioterapeutin mukaan huolestua, mutta sitä kannattaa lähteä harjoittelemaan.

Tero Toivio

Kyykyllä ei ole minulle hirveästi merkitystä. Se on hyvä asento, jos ei jaksa seistä, eikä halua liata vaatteita istumalla maassa. Tänään viimeksi olin kyykyssä tupakkapaikalla, kun siellä ei ollut penkkiä. Harvemmin tulee kuitenkin oltua kyykyssä, kun penkkejä on aika paljon joka puolella.

Leena Kaisa Lallukka

Kyykkyasennossa pitäisi olla hirmu paljon, sillä se voitelee lonkkia. Samalla lihakset venyvät. Käyn joka päivä kyykyssä ja venytän samalla pohjelihaksia. Joka aamu myös venyttelen.

Henna Venäläinen

Pääsen kyykkyyn, mutta en tykkää sitä. Kyykkääminen merkitsee kehonhallintaa. Minulla on niin pitkä selkä, että se helposti notkahtaa, ja sen tähden kyykkääminen vaatii kovaa keskittymistä. Työssä joudun myös kyykistymään ja nostelemaan tavaroita. Kyykkään salilla 1–2 kertaa viikossa.

Rami Sudah

Hyvää lihastasapainoa. Pääsen kyykkyyn, mutta nykyään välttelen kyykkäämistä, sillä rikoin molemmat polveni pari vuotta sitten. Saliharjoittelussa tein myös vääriä liikkeitä liian suurilla painoilla.

Gallupin kuvat: Marko Happo

Roosa Maskonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi