Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Terveys ja hyvinvointi

Ruokailu saa ruskean rasvan toimimaan

Säännöllinen ateriointi lisää kudoksen hapenkulutusta, selvittivät Turun valtakunnallisen PET-keskuksen tutkijat. Kuva: Katja Luoma

Turun valtakunnallisen PET-keskuksen tutkijat ovat osoittaneet ruokailun lisäävän kudoksen hapenkulutusta myös ihmisillä – jopa yhtä paljon kuin kylmäaltistuksen aikana.

Ruskean rasvan yksi perustehtävistä on lämmöntuotanto. Aktiivisesti toimiva ruskea rasva on yhteydessä metaboliseen terveyteen. Henkilöillä, joilla ruskea rasva on aktiivinen, on havaittu olevan suotuisampia verensokeri- ja rasvapitoisuuksia kuin niillä, joilla ruskea rasva toimii laiskasti.

– Kun aktivoimme ruskeaa rasvaa säännöllisen aterioinnin tai kylmäaltistuksen avulla, se pysyy hyvin toimivana ja pystyy aktiivisena huolehtimaan osaltaan aineenvaihdunnan tasapainosta, tutkimusta johtanut dosentti Kirsi Virtanen Turun PET-keskuksesta kertoo.

Timo Sillanpää
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X