Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Kalanyytit

Porkkanan ja bataatin voi korvata esimerkiksi pakastevihanneksilla.

Kalanyytit

400 g kalafileetä tai kalakuutioita

½ kalaliemikuutio

½ dl vettä

½ sitruunan mehu ja kuori

öljyä tai voita voiteluun

100 g porkkanoita

200 g bataattia

½ sipuli

suolaa, mustapippuria

mausteita maun mukaan, esim. valkosipulia, yrttejä, kalakastiketta, chiliä

tarjoiluun tuorejuustoa tai kermaviilikastiketta

foliota

1. Leikkaa kala annospaloiksi. Laita palat kulhoon.

2. Kiehauta vesi, kalaliemikuutio, sitruunan mehu ja kuoriraaste.

3. Jäähdytä hetki ja kaada kalapalojen päälle.

4. Repäise foliosta noin 20 x 20 cm:n kokoisia paloja. Laita kaksi päällekkäin. Voitele foliopalat.

5. Nosta foliopalojen päälle pestyt, kuoritut ja ohuiksi siivuiksi leikatut porkkanat ja bataatit sekä silputtu sipuli ja mausteet.

6. Siirrä kalapalat kasvisten päälle. Ripottele mausteita oman maun mukaan.

7. Rutista tai taittele nyytit kiinni ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi