Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Sienipiirakka

Sienipiirakan pohjan voi valmistaa myös kuutioidusta leivästä.

Sienipiirakka

pohja

1½ l vaaleita leipäkuutioita

3 munaa

1 tl timjamia

½ tl suolaa

täyte

2 rkl öljyä

3 dl pakastettuja käsiteltyjä sieniä tms.

1 paprika

½ purjo

2 dl ranskankermaa

2 munaa

½ tl rouhittua mustapippuria

½ tl suolaa

1. Leikkaa leipä noin 1 cm:n kuutioiksi. Sekoita leipäkuutioiden joukkoon vatkatut munat ja mausteet.

2. Painele seos voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

3. Kuutioi paprika ja suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo.

4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

5. Laita sulatetut ja pilkotut sienet kuivalle paistinpannulle ja kuumenna niin, että sienistä haihtuu neste.

6. Lisää öljy, paprika ja purjo. Hauduta muutama minuutti.

7. Levitä sieni-kasvisseos leipäkuutioiden päälle.

8. Yhdistä kulhossa ranskankerma, munat ja mausteet. Kaada seos piirasvuokaan.

9. Paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on saanut kullanruskean värin ja on hyytynyt.

10. Täytteeseen voi lisätä esim. kinkku- tai savukalakuutioita.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi