Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Peltileipä

Tuorehiivan voi korvata kuivahiivalla. Koska kuivahiiva on tuorehiivaa tiiviimmässä muodossa, sitä tarvitaan vähemmän. Kuivahiiva sekoitetaan jauhojen joukkoon.

Peltileipä

5 dl maitoa tai vettä

25 g tuorehiivaa

4 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa

1 dl öljyä

7 dl hiivaleipäjauhoja

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon.

2. Lisää maitoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä taikina jauhojen avulla uunipellille leivinpaperin päälle.

4. Anna kohota 15–30 minuuttia.

5. Jaa taikinalevy veitsellä ruuduiksi.

6. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi