Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Hirvipyörykät

Lähiruokaa parhaimmillaan. Syksyyn sopivat erilaiset riistaruoat, juurekset, sienet ja marjat.

Hirvipyörykät

n. ½ kg hirven jauhelihaa

100 g jauhettua siansivua tai pekonia

1 sipuli hienonnettuna

1 dl korppujauhoja

1 dl kermaa

1 dl vettä tai kasvisten keitinlientä

2 munaa

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

ripaus valkopippuria

1 tl timjamia

4 katajanmarjaa

1. Ruskista sipulisilppu vaalean keltaiseksi siansivun kanssa. Jäähdytä seos.

2. Rouhi katajanmarjat morttelissa tai veitsellä leikkuulaudalla.

3. Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut aineet.

4. Vaivaa taikinaa kunnes se tarttuu kauhaan ja kulhon reunoihin.

5. Muovaa taikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä uunipelille leivinpaperin päälle.

6. Kypsennä uunissa 225 asteessa 20 minuuttia koosta riippuen.

7. Tarjoa perunasoseen ja puolukkahillon kera.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi