Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Itämainen kaalipata

Itämaisesti maustettu kaalipata tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Sopii pääruuaksi, lisäkkeeksi tai perunan kanssa tarjottavaksi.

Itämainen kaalipata

400 g keräkaalia

1 pieni (300 g) kukkakaali

1 (250 g) parsakaali

1 tuore punainen chili

2 rkl öljyä

1 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai 0,5 tl kuivattua

1 tl juustokuminaa

0,5 dl seesaminsiemeniä

2 dl kookosmaitoa

1-2 tl suolaa

0,5 limetin tai 2 rkl sitruunanmehua

tuoretta korianteria

1. Leikkaa kaali 0,5 -1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi.

2. Irrota kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot. Viipaloi parsakaalin varret ohuiksi.

3. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.

4. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet.

5. Kuumenna mausteita hetki. Seesaminsiemenet saavat hieman jopa paahtua.

6. Lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa.

7. Lisää kattilaan kukkakaalit ja vähennä lämpöä.

8. Anna hautua hetki ennen kuin lisäät kattilaan myös parsakaalit ja kaalisuikaleet.

9. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10-15 minuuttia.

10. Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana.

11. Mausta suolalla ja limetin tai sitruunan mehulla sekä tuoreella korianterilla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi