Itämaisesti maustettu kaalipata tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Sopii pääruuaksi, lisäkkeeksi tai perunan kanssa tarjottavaksi.
Itämainen kaalipata
400 g keräkaalia
1 pieni (300 g) kukkakaali
1 (250 g) parsakaali
1 tuore punainen chili
2 rkl öljyä
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai 0,5 tl kuivattua
1 tl juustokuminaa
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 dl kookosmaitoa
1-2 tl suolaa
0,5 limetin tai 2 rkl sitruunanmehua
tuoretta korianteria
1. Leikkaa kaali 0,5 -1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi.
2. Irrota kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot. Viipaloi parsakaalin varret ohuiksi.
3. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.
4. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet.
5. Kuumenna mausteita hetki. Seesaminsiemenet saavat hieman jopa paahtua.
6. Lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa.
7. Lisää kattilaan kukkakaalit ja vähennä lämpöä.
8. Anna hautua hetki ennen kuin lisäät kattilaan myös parsakaalit ja kaalisuikaleet.
9. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10-15 minuuttia.
10. Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
11. Mausta suolalla ja limetin tai sitruunan mehulla sekä tuoreella korianterilla.