Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Kvinoa-nugetit ja mangodippi

Kvinoa on ruokakasvi, joka kypsyy noin 15 minuutissa ja sitä käytetään riisin tapaan.

Kvinoa-nugetit ja mangodippi

1 ½ dl kvinoaa

½ sipuli

2 kananmunaa

120 g mantelijauhetta

2 dl voimakasta juustoraastetta (esim emmental)

ripaus mustapippuria

1 rkl soijakastiketta

3 rkl korppujauhoja

Paistamiseen: rypsiöljyä

Mangodippi: 200 g turkkilaista jogurttia, 3 rkl mangochutneyta, currya, suolaa

1. Huuhdo kvinoa hyvin tiheässä siivilässä juoksevalla vedellä. Kiehauta 2 dl vettä ja keitä kvinoa siinä kypsäksi, noin 15-20 minuuttia.

2. Kvinoan kiehuessa valmista mangodippi, sekoita dipin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

3. Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Sekoita sipuli, kananmunat, mantelijauhe, juustoraaste, soijakastike ja pippuri. Sekoita joukkoon myös keitetty kvinoa ja korppujauhot.

4. Muotoile taikinasta nugetin muotoisia ja kokoisia paloja.

5. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen reilusti rypsiöljyä.

6. Paista nugetteja pari minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita. Anna valua talouspaperin päällä.

7. Tarjoile mangodipin kanssa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi