Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Tomaatti-mozzarellapiirakka

Leipominen on luovaa tekemistä, jossa yhdistyvät tekemisen ilo ja hyöty.

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pohja

1 dl vettä

n.1 tl kuivahiivaa

1 dl perunasosejauhetta

2-3 dl hiivaleipäjauhoja

75 g voita tai margariinia

Täyte

1 pkt (150g) mozzarellaa

½ rasiaa pikkutomaatteja

ripaus mustapippuria

n. ¾ dl tuoretta basilikaa silputtuna

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

3 rkl vihreää pestoa

1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon perunasosejauhe-hiivaseos.

2. Lisää vehnäjauhoja ja pehmeä rasva. Vaivaa taikina pehmeäksi ja laita kohoamaan.

3. Viipaloi sillä aikaa mozzarella ja tomaatit.

4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

5. Lado tomaatti- ja mozzarellaviipaleet limittäin pohjan päälle. Ripottele päälle mustapippuria ja silputtua basilikaa.

6. Riko kananmunien rakenne kulhossa, sekoita joukkoon kerma ja pesto.

7. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi