Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Syksyinen palsternakkasosekeitto

Porkkanasosekeiton saat tehtyä samalla reseptillä, kun korvaat palsternakat porkkanoilla.

Syksyinen palsternakkasosekeitto

palsternakkaa (paloiteltuna 1 litra)

4 perunaa (jauhoista lajiketta)

1 iso sipuli

1 rkl öljyä

1 tl rouhittua tai jauhettua mustapippuria

1 l vettä

2 kasvisliemikuutiota

1 rkl omenaviinietikkaa

2 dl ruokakermaa tai 100g tuorejuustoa

Pinnalle:

1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

tuoretta kirveliä

1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Nosta lohkot kylmään veteen odottamaan.

2. Kuori ja silppua sipuli.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli öljyssä.

4. Lisää juurespalat ja mustapippuri. Kääntele niitä hetki kattilassa.

5. Lisää vesi ja liemikuutiot.

6. Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Varo kuumia roiskeita!

8. Lisää viinietikka ja ruokakerma. Tarkista maku.

9. Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä.

10. Saksi keiton pinnalle kirveliä ja tarjoa keitto paahdettujen siementen kanssa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi