Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Liha-makaronilaatikkoa

Uunin jälkilämpö kannattaa hyödyntää. Uunissa, jonka lämpötila on ollut 200 °C, on puolen tunnin kuluttuakin lämpöä vielä noin 120 °C.

Liha-makaronilaatikkoa

1 ½ l vettä

5 dl makaronia

1 tl suolaa

300 g jauhelihaa

2 sipulia

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

ripaus chiliä

2 dl porkkanaraastetta

2 munaa

6 dl maitoa

pinnalle: juustoraastetta

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kaada makaronit lävikköön valumaan.

3. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja hienonnetut sipulit. Mausta seos.

4. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito.

5. Kaada liha-makaroni-porkkanaraasteseos voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan munamaito.

6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

7. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa jos pinta tummuu liikaa.

8. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi