Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Lohikeitto

Keittoihin aromikasta makua tuo hienostunut ja mieto salottisipuli.

Lohikeitto

100 g herkkusieniä tai muita sieniä

5 keskikokoista perunaa

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

6 salottisipulia

1 dl hienonnettua purjoa

1 rkl öljyä

1 l kalalientä

½ parsakaalia

2 tl currya

2 tl kuivattua oreganoa

mustapippuria

2 dl ruokakermaa

noin 500 g lohifileetä

persiljaa

1. Viipaloi (herkku)sienet. Hienonna paprikat.

2. Kuori ja pilko perunat ja salottisipulit. Hienonna purjo ja paloittele parsakali kukinnoiksi.

3. Kaada öljy isoon kattilaan. Lisää (herkku)sienet, paprikat, sipulit, purjo, perunat ja mausteet ja paista niitä muutamia minuutteja.

4. Kaada kattilaan kalaliemi ja kerma ja keitä keittoa 10 minuuttia.

5. Paloittele lohi ja lisää palat yhdessä parsakaalin kanssa. Anna keiton poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia.

6. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja lisää halutessasi currya. Hienonna keiton pinnalle persiljaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi