Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Karpalochutney

Karpalo on suomättäiden kirpeä terveyspommi. Marjat kypsyvät myöhään syksyllä ja karpaloa voidaankin poimia aina lumen tuloon saakka ja lumen sulaessa keväällä.

Karpalochutney

1 sipuli

2 rkl öljyä

2 tl currya

2 dl vettä

1 l karpaloita (600 g)

350 g hillo- tai tavallista sokeria (4 dl)

3–5 rkl suikaloitua tai karkeaksi raastettua tuoretta inkivääriä

2 rkl balsami- tai tavallista viinietikkaa

1. Leikkaa sipuli suikaleiksi ja kuullota hetki öljyssä pienessä kasarissa.

2. Lisää curry ja jatka kuullottamista muutama minuutti.

3. Kaada vesi ja karpalot toiseen kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.

4. Lisää sokeri vähitellen sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.

5. Lisää inkivääri, etikka ja sipuli-curryseos ja jatka keittämistä hiljalleen noin 20–25 minuuttia.

6. Sekoita välillä ja painele lusikalla osa karpaloista rikki.

7. Anna chutneyn jäähtyä hetken aikaa ja tölkitä pieniin, puhtaisiin purkkeihin.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi