Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Tomaattinen jauhelihapata

Hyvät työvälineet keittiössä innostavat, helpottavat ja nopeuttavat ruoanvalmistusta.

Tomaattinen jauhelihapata

6-8 perunaa

1 punasipuli

2 keltaista paprikaa

200 g porkkanoita

500 g tomaattia

2 vartta lehtiselleriä

1 rkl rypsiöljyä

3 dl lihalientä

1 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)

suolaa, mustapippuria

250 g naudan jauhelihaa

1. Kuori perunat ja sipuli.

2. Pese muut kasvikset.

3. Paloittele perunat pieniksi ja muut kasvikset isommiksi paloiksi. Lohko sipuli.

4. Kuumenna öljy kattilassa.

5. Lisää paloitellut perunat, porkkanat, sipuli sekä lihaliemi.

6. Kuumenna sekoitellen noin 10 minuuttia.

7. Lisää loput paloitellut kasvikset sekä mausteet.

8. Lisää hiukan vettä, jos kasviksista ei irtoa nestettä riittävästi.

9. Anna hautua jauhelihan valmistelun ajan.

10. Paahda jauheliha kuumalla paistinpannulla kypsäksi ja mausta suolalla.

11. Lisää jauheliha kasvispataan ja keitä hiljaa poreillen, kunnes perunat ovat kypsiä.

12. Tarkista kypsyys ja maku. Mausta maun mukaan.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi